Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné hodinky Apple Watch

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 3. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca s logom nahryznutého jabĺčka by chcel priniesť so svojimi inteligentými hodinkami Apple Watch na pole nositeľných zariadení svieži vietor. Ako už býva zvykom u tohto výrobcu, snaží sa skĺbiť elegantný dizajn s najnovšími technológiami, tak aby so svojím zariadením dokázal osloviť aj tých náročnejších používateľov.

Apple Watch zvolili inovatívnu technológiu Digital Crown pre vylepšenie spôsobu posúvania, približovania a navigácie na displeji zariadenia. Samotný dotykový Retina displej používa technológiu Force Touch, ktorá rozlišuje rozdiely pri ťuknutí a tlaku používateľa na displej.

Apple Watch

Hodinky zobrazujú čas s presnosťou 50 milisekúnd a ponúkajú na výber z množstva zobrazenia ciferníka, od klasického až po rôzne animované zobrazenia. Okrem času zobrazia informácie o východe a západe slnka, udalosti v kalendári alebo nastavenej aktivite.

Po spárovaní so smartfónom iPhone môže používateľ posielať správy, čítať maily či odpovedať na volanie priamo cez hodinky. Uľahčiť manipuláciu a prístup k rôznym funkciám a aplikáciám by mohla aj digitálna hlasová asistentka, ktorá dostala názov Siri.

Apple Watch

Hodinky sú pripravené aj na aktívnych športovcov a zabudované senzory poskytnú používateľovi množstvo informácií o pohybe, spálených kalóriách, prejdenej vzdialenosti, srdcovom tepe a môžu sledovať aj ako často používateľ vstal a spravil si prestávku počas sedenia v práci.

Apple Watch sú vybavené aj technológiou NFC, čiže sa môžu po načítaní údajov z platobnej karty premeniť na bezkontaktné platobné zariadenie. Podľa vyjadrenia spoločnosti by mala byť výdrž batérie na jedno nabitie až 18 hodín.

Inteligentné hodinky budú k dispozícii v dvoch veľkostiach a to s priemerom ciferníka 38 alebo 42 milimetrov. Okrem veľkosti sa od seba líšia aj svojím prevedením, používateľ si tak bude môcť vybrať z troch modelov s označením Apple Watch Sport, Apple Watch a Apple Watch Edition.

Apple Watch Edition

Apple Watch Sport majú ľahké, hliníkové telo a ich displej je chránený odolným Ion-X sklom. Apple Watch sú vyrobené z leštenej nerezovej ocele so zafírovým sklom. Asi najviac zaujmú posledné hodinky Apple Watch Edition, ktoré sú určené pre náročných používateľov a ich telo je vyrobené zo zliatiny ružového alebo žltého 18-karátového zlata.

Hodinky budú dostupné od 24. apríla vo vybraných krajinách a neskôr sa ich dostupnosť rozšíri. Cena u Apple Watch Sport začína na 349USD a najvyšší model Apple Watch Edition sa bude pohybovať v cene od neuveriteľných 10.000USD.

Apple Watch