Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Apple prichádza s novými iPhone 6S a iPhone 6S Plus

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 9. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Apple počas svojej mediálnej akcie v San Franciscu predstavila smartfóny iPhone 6S a iPhone 6S Plus. Medzi hlavné vylepšenia rady pre rok 2015 je nový dotykový 3D systém ovládania, výrazná aktualizácia hardvéru, vylepšený fotoaparát obsahujúci Live Photos formát.

Oproti minulému roku sa dizajn smartfónov takmer nezmenil. Novinky sa teda týkajú najmä vybavenia. Force Touch nahradila technológia 3D Touch, ktorá rozpoznáva rôzne úrovne tlaku a pridáva aplikáciám nové možnosti nastavení, rovnako ako poznáme u pravého tlačidla na počítačovej myši. 3D Touch je k dispozícii aj pre Apple Watch a najnovšie MacBooky.

Apple, smartfón, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, technológie, novinky

Vo vnútri iPhone sa nachádza nový procesor A9, ktorý je podľa spoločnosti 70 až 90 percent rýchlejší ako jeho predchodca z minulého roku. Procesor je doplnený novým pohybový koprocesorom M9. Snímač otlačkov prstov vraj teraz pracuje až dvojnásobne rýchlo ako predtým.

Apple, smartfón, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, technológie, novinky

Zadný fotoaparát iSight si priniesol rozlíšenie až 12 megapixelov. Automatické zaostrovanie by malo byť rýchlejšie a fotoaparát má vylepšenú technológiu redukcie šumu. Milo prekvapí aj možnosť nahrávania videa v rozlíšení 4K. Predný fotoaparát je vybavený 5-timy megapixelmi. Nová technológia Live Photos prináša možnosť pri dlhšom stlačení fotografie vyvolať niekoľko sekundové video z momentu tesne pred a potom, ako bola fotografia nasnímaná.

Cena iPhone 6S sa začína na 199-tich dolároch za verziu obsahujúcu 16 GB úložisko, 299 dolárov s 64 GB a nakoniec 399 dolárov s kapacitou 128 GB. Model iPhone 6S Plus je v každej z verzií o 100 dolárov drahší.

Apple, smartfón, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, technológie, novinky

Objednávky sa spustia od 12. septembra a zariadenia budú v predaji v Austrálii, Kanade, Číne, Francúzsku, Nemecku, Hong Kongu, Japonsku, na Novom Zélande, Puerto Rico, Singapure, vo Veľkej Británii a Spojených štátoch. Nové smartfóny budú vybavené operačným systémom iOS 9, ktorého oficiálne vydanie je plánované na 16. septembra.

Apple, smartfón, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, technológie, novinky