Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nové smartfóny LG Zero a LG V10 sa predstavujú Slovensku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 12. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Koniec novembra priniesol na Slovensko okrem chladnejšieho počasia aj niečo horúce: sú to dve novinky z dielne juhokórejského LG - smartfóny Zero a V10. Tie si však so sebou prinášajú aj istú dávku inovatívnosti.

Zero, je telefónom vyššej strednej triedy, čomu zodpovedá i jeho elegantné prevedenie v celokovovom tele, ktoré okrem toho zaujme aj ďalším parametrom.

„Veľkou devízou tohto nového smartfónu je jeho hrúbka a tá je len 7,4 milimetra,“ hovorí pán Michal Domin, LG Slovensko.

Celkový dizajn dotvára aj sklo 2,5 D, ktoré je na okrajoch jemne zaoblené a chráni 5 palcový HD displej zariadenia.

„Smartfón LG Zero disponuje štvorjadrovým procesorom, 1,5 GB RAM operačnej pamäte a 16 gigabajtovou vnútornou pamäťou.“

Vnútorná pamäť je samozrejme rozšíriteľná prostredníctvom microSD karty.

„Batéria v tomto telefóne je integrovaná a má kapacitu 2050 mAh.“

Nový Zero prevzal od svojich starších kolegov osvedčené ovládanie vo forme hardvérových tlačidiel, ktoré majú už tradične svoje miesto.

„Opäť majú ergonomické umiestnenie na tom telefóne v zadnej časti a vidíme teda Power Button na vypínanie, zapínanie telefónu respektíve zapínanie obrazovky. A takisto sú tu tlačidlá hardvérové na ovládanie hlasitosti, poprípade rýchlych funkcií, ako fotoaparát a QuickMemo, to znamená rýchla poznámka.“

Smartfón je vybavený zadný fotoaparátom s rozlíšením 13 megapixelov a predným „selfie“ fotoaparátom, s 8mimi megapixelmi, pričom sa práve táto kamera dá ovládať na diaľku pomocou funkcie GestureShot, čiže zovretím prázdnej dlane pred objektívom.

Druhou novinkou z dielne LG je smartfón V10, ktorý už na prvý pohľad pritiahne pozornosť vďaka dvojici displejov.

„Vidíme v tejto časti 5,7 QuadHD displej a v tejto vrchnej časti je to druhý displej s veľkosťou 0,2 palca, to znamená celý ten telefón má 5,9 palca.“

Tenký vrchný displej slúži prevažne na ovládanie multitaskingu, čiže na rýchle prepínanie medzi aplikáciami. Pri vypnutom hlavnom displeji je navyše práve tento horný stále aktívny a zobrazuje tak užitočné informácie.

„Používateľ má možnosť vidieť čas, nejaké zmeškané udalosti, či už neprijaté hovory alebo správy. Sú tam štyri také základné funkcie, a to je zapnutie - vypnutie Wifi, zapnutie - vypnutie zvuku, batéria a fotoaparát.“

O hladký chod všetkých funkcií a aplikácií na oboch displejoch sa stará šesťjadrový procesor spolu s až 4 GB operačnej pamäte RAM. Takýto výkon si už pýta aj poriadnu batériu.

„Kapacita batérie je 3000 mAh a telefón podporuje funkciu QuickChargem, to znamená funkcia rýchleho nabíjania, čiže dokáže tú batériu nabiť vo veľmi krátkom čase.“

Fotografov určite poteší zadný fotoaparát s rozlíšením 16 megapixelov a clonovým číslom F1,8. Zaujímavé je aj to, že sa jeho parametre dajú ovládať manuálne, vrátane ostrenia. No a kamera si takúto výbavu prináša aj do nakrúcania videí.

Nezabudlo sa ani na milovníkov selfie fotografií. Predný fotoaparát s rozlíšením 8 megapixelov tiež dokáže prekvapiť.

„Je tam dual selfie kamera, ktorá tomu používateľovi prináša nielen selfie fotografie, ale aj Groupie, ako sa odborne hovorí, skupinová fotografia s predného pohľadu. Tieto dve duálne kamery dokážu zaznamenať až 120 stupňový uhol.“

Znamená to, že každá sníma časť scény, ktoré potom telefón zloží do jednej snímky.

Ani tu nechýbajú obľúbené hardvérové tlačidlá na zadnej strane, pričom stredové tlačidlo získalo navyše i snímač otlačku prstov. Aby toho nebolo málo, popri svojej výbave patrí smartfón určite k dostatočne odolným zariadeniam.

„LG V10 je vyrobený z vysoko odolných materiálov DuraSkin a takisto sklo je vyrobené technológiou DuraGlass. A čo sa týka týchto bočných strán, tak je to originál chirurgická oceľ, DuraGuard,“ uzatvára pán Michal Domin, LG Slovensko.

Jeho odolnosť sme si samozrejme aj vyskúšali, a to na tvrdej kamennej dlažbe. A výsledok? Telefón stále funkčný aj po viacerých pádoch, ktorých zvuk určite uchu nelahodí. Aj za toto prevedenia tak V10tka získala od nás body navyše.