Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Zabojujte si vo vzduchu s dronmi z populárnych Hviezdnych vojen

Zabojujte si vo vzduchu s dronmi z populárnych Hviezdnych vojen
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hviezdne vojny sú pre viacerých ľudí fenomén a tomu sa podriadili aj viacerí výrobcovia hračiek, ktorí ponúkajú pre fanúšikov rôzne hračky od figúrok až po repliky robotov riadených prostredníctvom mobilných telefónov. Pokrok technológií v oblasti dronov umožnil spoločnosti Propel RC vyvinúť rad bojových dronov z prostredia Hviezdnych vojen, ktoré prinesú používateľom možnosť prevziať kontrolu nad kultovými strojmi a môžu sa pustiť do leteckých súbojov proti iným pilotom.

Rad nových dronov bol predstavený počas prehliadky Star Wars Celebration a zahŕňa modely 74-Z Speeder Bike, Tie Advanced X1, T-65 X-Wing Starfighter a samozrejme nesmie chýbať ani Millennium Falcon. Každý model dronu je ručne maľovaný a má individuálne číslo. Drony sa dokážu vo vzduchu pohybovať rýchlosťou až 40 km / h a sú vybavené lasermi, ktoré môžu byť použité v leteckom súboji proti iným dronom.

Model dronu 74-Z Speeder Bike

Drony z Hviezdnych vojen majú nový systém so spätným pohonom, ktorý im vraj umožní dosiahnuť maximálnu rýchlosť za menej ako tri sekundy. Okrem toho, že drony sú vyhotovené ako čo najvernejšia replika ikonických strojov, nemusia len tak ležať na poličke ako súčasť výstavky. Vizuálny zážitok pri lietaní dokonca nekazí ani štvorica vrtúľ, pretože sú navrhnuté tak, že pri ich rotácii sú lopatky „neviditeľné“.

Model dronu Tie Advanced X1

Nové drony majú tri nastavenia rýchlosti od začiatočníkov až po skúsených pilotov. No najzaujímavejšia funkcia sú lasery, s ktorými dron môže bojovať proti iným dronom. Po priamom zásahu súperovho dronu laserom zavibruje v rukách diaľkový ovládač jeho pilota, pričom tri zásahy znamenajú to, že trafený dron za pomaly znesie ku zemi a je vyradený z hry.

Model dronu T-65 X-Wing Starfighter

Výrobca sa pohral aj so samotným balením, drony sú uložené v peknej škatuli s vitrínou, v ktorej môžu byť bez obáv niekde vystavené. Vitrína je vybavená blikajúcimi svetlami a prehráva hudbu či dialógy z filmov. Ikonické drony z Hviezdnych vojen sú momentálne k dispozícii ako špeciálna edícia na rezerváciu v počte 15 000 kusov. Ich vydanie je naplánované na koniec septembra. Ďalšie drony budú k dispozícii neskôr.

Model dronu Millennium Falcon

Zatiaľ neboli oficiálne potvrdené ceny, za ktoré sa tieto drony budú predávať, ale informácie z prehliadky Star Wars Celebration naznačujú, že cena modelu dronu Millennium Falcon by sa mala pohybovať okolo 300 libier, pričom ostatné drony by mali stáť približne 250 libier. Zberateľská edícia, ktorá obsahuje všetky štyri drony spolu s puzdrom na prenos by mala byť lacnejšia o 10 percent za každý dron.

Drony z Hviezdnych vojen sú uložené v štýlovej škatuli s vitrínkou