Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Postavička Sonic oslavuje 25. narodeniny s novou konzolou Mega Drive Classic

Postavička Sonic oslavuje 25. narodeniny s novou konzolou Mega Drive Classic
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známa herná postavička Sonic the Hedgehog je na svete už 25 rokov a spoločnosť Sega sa rozhodla túto udalosť osláviť vydaním novej hry, ktorá sa vracia k svojim 2D koreňom skákajúcich plošinoviek. Navyše pri tejto príležitosti oznámila britská maloobchodná spoločnosť Funstock Retro vydanie aktualizovanej rady Sega Mega Drive Classic, vrátane domácej konzoly a vreckového handheldu, pričom obe zariadenia obsahujú 80 predinštalovaných hier.

Domáca herná konzola Mega Drive prichádza s podobným tvarom a dvomi ovládačmi, ktoré sú bezdrôtové pre lepšie moderné pohodlie. Pre majiteľov originálnych kariet Mega Drive je tu možnosť ich zapojenia do slotu na hornej strane prístroja. Vďaka tomu môžu používatelia oprášiť a vychutnať si hranie svojich starých hier.

Spoločnosť Funstock Retro bude predávať aktualizovanú domácu hernú konzolu Sega Mega Drive Classic

Herná konzola sa pripája k televízoru prostredníctvom zastaraného AV kábla, čo by mohlo priniesť určité problémy s latenciou pri hraní. Je škoda, že chýba HDMI port pre moderné televízory, ktorý by umožnil plynulejší zážitok.

Vrecková verzia konzoly sa snaží vynahradiť nedostatok podpory pre kazety slotom pre SD kartu, ktorý umožňuje hrať ďalšie hry, ktoré nie sú súčasťou balenia. Podporovaný je formát súborov BIN a SMD, pričom sa dajú stiahnuť z online databázy. Zariadenie zobrazí tieto hry na svojom LCD displeji s veľkosťou 3,2 palca.

K dispozícii bude aj vreckový model hernej konzoly Sega Mega Drive Classic

Na oboch konzolách sú nainštalované hry Sonic the Hedgehog 1 a 2, Sonic & Knuckles, Sonic Spinball a Sonic 3D Blast, rovnako ako veľa ďalších klasických hier, ako je pôvodná trilógia Mortal Kombat alebo Alex Kidd in the Enchanted Castle. Hoci 80 hier znie ako veľké číslo, sú rozdelené do 40 plných hier a ďalších 40 bonusových hier Sega Arcade / Puzzle.

Oba modely herných konzol Sega Mega Drive Classic prichádzajú s 80 hrami

Domáca herná konzola Sega Mega Drive Claassic a jej vreckový variant budú vydané v októbri tohto roka. Spoločnosť Funstock Retro momentálne prijíma objednávky, pričom domáca konzola a vreckový handheld budú stáť 49,99 libier každý.

Známa herná postavička Sonic the Hedgehog je na svete už 25 rokov