Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fotoaparát ovládaný žmurknutím zachytí všetky vaše dôležité okamihy

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 7. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S rozmachom smartfónov vybavených kvalitnými fotoaparátmi sme si zvykli dokumentovať takmer čokoľvek z nášho života. No môže sa stať, že kým vytiahnete svoje zariadenie z vrecka alebo kabelky, môžete dávno prísť o ten správny okamih pre dokonalý záber. Fotoaparát Blincam tento problém odstráni tak, že umožňuje vyhotoviť fotografie jednoduchým žmurknutím oko.

Japonskí vývojári stojaci za Blincam hovoria, že je navrhnutý tak, aby pomohol vyfotografovať okamihy, ktoré by ste inak zmeškali, keby boli vaše ruky plné alebo ste nemali po ruke pripravený smartfón či bežný fotoaparát. Obdĺžnikový fotoaparát Blincam sa montuje na bočný rám okuliarov a je prepojený s vaším mobilným telefónom prostredníctvom prenosovej technológie Bluetooth. Snímky sa tiež dajú ukladať aj na pamäťovú kartu microSD.

Fotoaparát Blincam sa jednoducho pripevní na bočný rám okuliarov

Podľa tvorcov dokáže zabudovaný senzor vo fotoaparáte presne rozlíšiť úmyselné a silné žmurknutie nositeľa od jeho normálnych biologických žmurknutí. To príde určite vhod, pretože človek žmurkne 15 až 20 krát za minútu, čo by viedlo k množstvu nudných a zbytočných fotografií.

Fotoaparát Blincam sa aktivuje úmyselným žmurknutím nositeľa

Fotoaparát Blincam má v sebe zabudovanú batériu, ktorá sa nabíja prostredníctvom microUSB kábla. Celé zariadenie pritom váži len 25 gramov, takže ani nebudete vedieť, že ho zo sebou na okuliaroch nosíte. K dispozícii nie sú žiadne ďalšie špecifikácie, ale predpokladá sa, že vyhotovené fotografie by sa dali kvalitou porovnať s fotografiami zosnímanými mobilnými telefónmi.

S fotoaparátom Blincam nepríde o žiadne dôležité životné okamihy

Drobný fotoaparát Blincam je súčasťou start-up kampane na portáli Makuake, kde sa dá získať za 19800 JPY, čo je okolo 170 EUR. Ak všetko pôjde podľa plánu výrobcu, prvé kusy fotoaparátu Blincam by sa mali začať dodávať v auguste 2017.

Fotoaparát Blincam váži len 25 gramov