Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nikon D3400 s Bluetooth LE sa zameral na jednoduché šírenie fotografií

Nikon D3400 s Bluetooth LE sa zameral na jednoduché šírenie fotografií
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Fotenie s DSLR fotoaparátmi je jedna časť obľúbenej činnosti, šíriť svoje zaujímavé snímky po sociálnych sieťach je zase druhá. Nový fotoaparát Nikon D3400 je preto navrhnutý tak, aby dokázal bleskovo rýchlo a jednoduchšie šíriť fotografie cez prepojené mobilné zariadenia s využitím Bluetooth Low Energy (LE). Rýchly prenos súborov má na starosti softvér SnapBridge.

DSLR fotoaparát Nikon D3400 je zameraný na rodinu a začiatočníkov. To znamená, že jednotlivé fotografické režimy na jeho ciferníku sa snažia používateľa postrčiť tým správnym smerom. Tradičné režimy priority clony a priority uzávierky sú lemované množstvom nastavení scény. Režim Sprievodcu (Guide Mode) pomáha amatérom s navigáciou cez rôzne nastavenia a navrhuje tie najlepšie nastavenia pre aktuálnu scénu. Poskytuje používateľovi tiež jednoduché postupy krok za krokom, ako dosiahnuť určité výsledky. Vďaka tomu sa začiatočník môže naučiť vytvárať fotografie s profesionálne vyzerajúcim rozostreným pohybom a jemným pozadím.

Nový DSLR fotoaparát Nikon D3400 ponúka jednoduchý spôsob šírenia fotografií na socialne siete

Nikon D3400 rovnako ako jeho predchodca D3300 využíva 24,2 megapixlový CMOS snímač, no výrobca tentoraz kladie dôraz na fotografovanie pri zhoršených svetelných podmienkach s maximálnou citlivosťou ISO 25 600. Obraz je spracovaný pomocou procesoru EXPEED 4, ktorý je zameraný na dosiahnutie jasnejších záberov s vysokým ISO. Maximálna rýchlosť v režime viacerých snímok za sebou je 5 snímok za sekundu.

Fotoaparát Nikon D3400 má prispôsobené ovládanie pre začiatočníkov

Fotoaparát má k dispozícii 11 bodový automatický ostriaci systém, ktorého cieľom je zabezpečiť zaostrené zábery pohybujúcich sa objektov, napríklad pri rodinnom fotení vašich neposedných ratolestí. Batéria by mala pritom bez problémov vydržať počas fotenia až 1200 snímok.

Fotoaparát Nikon D3400 má zabudovanú prenosovú technológiu Bluetooth LE pre rýchly presun fotografií do mobilných zariadení

Čo sa týka prezentácie výtvorov svetu, fotoaparát D3400 s Bluetooth LE uľahčuje prenos fotografií cez smartfón alebo tablet. Ako náhle sa fotoaparát prepojí so softvérom Nikon SnapBridge, môže byť softvér nastavený tak, aby automaticky preniesol každú snímku. Používateľ má tiež možnosť manuálneho prenosu vybraných snímok v čase, kedy to jemu vyhovuje.

Nový fotoaparát Nikon D3400 v základnej výbave s objektívom AF-P DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6 VR sa bude predávať za 649,95 dolárov.

Fotoaparát Nikon D3400 sa bude dodávať v dvoch farebných prevedeniach