Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Druhá generácia fitness náramkov od Fitbit vás poriadne rozhýbe

Druhá generácia fitness náramkov od Fitbit vás poriadne rozhýbe
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy výrobca fitness nositeľných zariadení, spoločnosť Fitbit, vydal novú generáciu populárnych fitness náramkov Charge a Flex, ktorá si zachovala svoju cenovú hladinu. Náramok Flex 2 je menší a odolný voči vode pri plávaní, zatiaľ čo Charge 2 získal nový dizajn a má viac možností sledovania srdcovej frekvencie a vylepšila sa aj evidencia ďalších aktivít, nielen chôdze a behu.

Fitness náramok Flex 2 je menší a univerzálnejší

 

Spoločnosť Fitbit prvýkrát predstavila náramok Flex v roku 2013, čo je značná doba vo svete wearables. Pôvodný Flex bol jedným z prvých náramkov, ktoré mohli sledovať spánok používateľa a boli dostatočne pohodlné na celodenné nosenie. Aké zmeny si teda prináša Flex 2?

Novinka v podobe fitness náramku Flex 2 je odolná voči vode počas plaveckých aktivít, nie pre potápanie. Používateľ si tak konečne bude môcť sledovať tréningy v bazéne bez obáv z poškodenia zariadenia. Náramok samozrejme vydrží aj v sprche.

Spoločnosť Fitbit predstavila druhú generáciu fitness náramku Flex

Druhá generácia náramku Flex je tiež o 30 percent menšia. Flex 2 nemá na svojom tele žiaden displej a k orientácii slúžia LED kontrolky. Tie sa tiež dočkali zmeny. Pôvodný Flex má rad malých LED diód po celej šírke náramku, no Flex 2 má LED diódy umiestnené po jeho dĺžke. Samozrejmosťou zostáva možnosť výmeny remienka a dokúpenia rôzneho príslušenstva.

Fitbit Flex 2 je k dispozícii na objednávku za cenu 100 dolárov, pričom zasielaný predplatiteľom by mal byť koncom septembra.

Fitness náramok Fitbit Flex 2 menší ako jeho predchodca a vydrží aj počas plávania v bazéne

Fitness náramok Charge 2 prešiel modernizáciou

 

Nový fitness náramok Charge 2 poteší serióznejších amatérskych športovcov a rozširuje technológiu Charge HR pre sledovanie srdcového tepu o dva ďalšie nástroje. Nástroj „Cardio Fitness Level“ vypočíta úroveň fyzickej kondície používateľa a hodnotí ho na základe informácií z jeho profilu, nameranej srdcovej frekvencie a podľa vykonaných cvičení či fyzických aktivít. K dispozícii je aj nástroj „Relax“, ktorý používateľa prevedie cez riadené dychové cvičenia tak, aby sa znížil tep srdca.

Charge 2 po novom pridal aj vylepšené monitorovanie aktivít, ktoré nie sú spojené s chôdzou alebo behom. Dokáže tak merať rozcvičku alebo posilňovanie so závažím. Podľa spoločnosti Fitbit ponúka Charge 2 presné pohybové režimy, ktoré v reálnom čase poskytnú cvičencovi štatistiky, vrátane režimov pre viaceré športy, ako beh, cyklistika, posilňovanie, joga či režim intervalového tréningu.

Spoločnosť Fitbit predstavila druhú generáciu fitness náramku Charge

Náramok Charge 2 si tiež prešiel výraznou úpravou dizajnu. Displej je po novom štyrikrát väčší, čo umožňuje zobrazenie viac ako jednej fitnes štatistiky. Displej je vsadený do oceľového rámu s vymeniteľnými remienkami. Používateľ si tak môže zvoliť medzi športovým či tradičným vzhľadom, podľa toho, čo mu vyhovuje, alebo k akej príležitosti nosí Charge 2.

Fitbit Charge 2 je k dispozícii na objednanie za cenu 150 dolárov a mal by byť dodávaný do týždňa.

Fitness náramok Fitbit Charge 2 má väčší a prehľadnejší displej a prináša možnosť sledovania rôznych športových aktivít