Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Fotoaparát Pentax K-70 s hybridným AF je odolný voči nepriaznivému počasiu

Fotoaparát Pentax K-70 s hybridným AF je odolný voči nepriaznivému počasiu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Ricoh predstavila nový DSLR fotoaparát Pentax K-70 s 24 megapixlovým APS-C snímačom CMOS, ktorý je navrhnutý tak, aby sa dokázal postaviť prírodným živlom. Fotoaparát sa môže pochváliť tým, že jeho dizajn je odolný voči poveternostným vplyvom, je prachotesný a mrazuvzdorný je to vôbec prvý model Pentax DSLR, ktorý ponúka hybridný automatický ostriaci systém priamo v živom náhľade.

Fotoaparát Ricoh Pentax K-70 má zabudovaný 24 megapixlový snímač formátu APS-C bez AA filtra (antialiasing). Snímač spolupracuje s obrazovým procesorom PRIME MII, ktorý umožňuje záznam v 14tich bitoch, s maximálnou citlivosťou ISO do 102 400. Fotoaparát disponuje taktiež stabilizáciou obrazu a technológiou Pixel Shift Resolution.

Fotoaparát Ricoh Pentax K-70 má výklopný dotykový LCD displej, ktorý sa dá otočiť aj pre selfie fotenie

Hybridný systém automatického ostrenia ponúka deväť centrálne umiestnených senzorov krížového typu a fotoaparát zvláda sekvenčne zosnímať 6 snímok za sekundu. Čo sa týka videa, výrobca stavil na osvedčené rozlíšenie 1080p pri rýchlosti záznamu 30 snímok za sekundu. No funkcia intervalového 4K režimu umožní používateľovi skombinovať statické snímky s rozlíšením 4K do video súboru.

Fotoaparát Ricoh Pentax K-70 má odolnú konštrukciu proti nepriaznivým poveternostným podmienkam

Na zadnej časti sa nachádza 3 palcový LCD výklopný dotykový displej s rozlíšením 921 000 bodov. Displej sa dá pretočiť aj smerom k používateľovi pre fotenie obľúbených selfie snímok. Nový fotoaparát Pentax K-70 sa vyzbrojil aj technológiou Wifi pre bezdrôtové prenosy snímok a ich šírenie na sociálnych sieťach.

DSLR fotoaparát Ricoh Pentax K-70 bude dostupný od budúceho mesiaca za cenu 649,95 dolárov.

Fotoaparát Ricoh Pentax K-70 s APS-C snímačom bez AA filtra je vybavený hybridným systémom pre automatické ostrenie