Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

McLaren vydal plne elektrický automobil P1, no je určený pre detských vodičov

McLaren vydal plne elektrický automobil P1, no je určený pre detských vodičov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 9. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

McLaren predstavil plne elektrický športový automobil P1, ktorý zrýchľuje z 0 na maximálnu rýchlosť iba za dve sekundy. Takýto výkon však príliš nezapôsobí, ak si uvedomíme, že ide o detské autíčko s maximálnou rýchlosťou 4,8 km / h. Autíčko je určené pre deti do šiestich rokov.

McLaren vo svojom biznis pláne Track 22 cieli dosiahnuť výrobu plne elektrického športového automobilu z modelovej rady Ultimate Series. No plne elektrický pohon je zatiaľ vo fáze prototypu a tak sa automobilka rozhodla zatiaľ zostrojiť detskú verziu elektrického „športiaku“ Ride On P1, ktorý je určený pre deti vo veku od 3 do 6 rokov.

McLaren predstavil detský športový elektromobil Ride On P1

Mladý vodič sa do autíčka Ride On P1 dostane prostredníctvom autentických zdvíhacích dverí a elektromotor naštartuje stlačením tlačidla, kedy sa zároveň automaticky zapnú aj svetlá vozdidla. Trojrýchlostná prevodovka so spiatočkou usmerňuje silu elektromotora a chvíle strávené v autíčku si počas jazdy môže mladý vodič spríjemniť púšťaním obľúbenej hudby cez štandardný MP3 prehrávač. V prehrávači je vopred nahraných niekoľko detských pesničiek.

Detský elektromobil McLaren Ride On P1 sa v mnohom podobá na veľkú verziu športového automobilu McLaren P1

Namiesto voliteľných farieb karosérie a čalúnenia sa McLaren rozhodol udržať veci jednoduché a autíčko ponúka výhradne v žltej farbe s označením Volcano Yellow. Detské elektrické autíčko Ride On P1 bude koncom októbra dostupné u vybraných predajcov McLaren za cenu 375 libier. O niečo neskôr by sa malo objaviť aj v ponuke globálnych predajcov hračiek.

Detské elektrické autíčko McLaren Ride On P1 dosahuje maximálnu rýchlosť 4,8 km / h