Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Štýlová tretia generácia zariadení z rodiny ASUS Zen prišla na Slovensko

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
14. 11. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

S padajúcim lístím jesene prichádzajú, dalo by sa povedať že už aj také predvianočné technologické novinky. Tak napríklad trojica z Taiwanu, inak modelová kategória zariadení Zen od spoločnosti ASUS, oslavuje už päť rokov svojho pôsobenia a za tú dobu si našla množstvo priaznivcov.

Aj pri tejto príležitosti predstavil taiwanský výrobca trojicu nových mobilných zariadení, ktoré sa nesú v dizajnovom duchu Zen, a ktorým nechýbajú inovatívne technológie pre moderných používateľov.

Vlajková loď medzi notebookmi taiwanského výrobcu ASUS – ZenBook, má už svoju tretiu generáciu. A tak sa číslo tri dostalo aj do označenia tohto mobilného stroja. Ten si zakladá na precíznom a pomerne štýlovom spracovaní dizajnu v tmavomodrej alebo zlatej farbe, s podporou moderných technológií.

„Je to náš doposiaľ najtenší a najvýkonnejší stroj, ktorý má 12,5 palcovú uhlopriečku a 11,9 milimetrovú hrúbku svojho vlastného tela,“ notebook opisuje pán Michal Rusnák, ASUS Slovensko.

Celokovové telo je vyrobené z hliníka, ktorý zabezpečí nielen zvýšenú odolnosť notebooku, no vďaka jeho použitiu sa vývojárom, okrem hrúbky, podarilo znížiť aj celkovú hmotnosť zariadenia len na 910 gramov.

„Pri výrobe sa myslelo i na univerzálnu používateľnosť a možnosť využitia v akomkoľvek prostredí. Displej je chránený novým sklom Gorilla Glass štvrtej generácie.“

Vďaka spolupráci s Intelom je ZenBook 3 navrhnutý s poriadnym výkonom. O ten sa postarajú procesory siedmej generácie Core i7. No za pozornosť stoja aj ďalšie komponenty.

„Parametricky bude to stroj s maximálnou kapacitou 16 GB RAM a 1 TB SSD harddisk. Špeciálnou vlastnosťou tohto zariadenia bude snímač odtlačku prstov, ktorý je zabudovaný priamo v priestore touchpadu.“

Z dôvodu docielenia nízkej hrúbky je ZenBook 3 vybavený obojstranným portom USB typu C, ktorý slúži pre nabíjanie a zároveň aj pre konektivitu s ďalšími zariadeniami.

„Pre pripojenie viacerých zariadení je v balení pridávaný rozbočovací hub, ktorý obsahuje HDMI a USB konektivitu, zároveň možnosť priameho napojenia pri využití periférnych zariadení.“

Štýlová tretia generácia zariadení z rodiny ASUS Zen prišla na Slovensko

Popri notebooku si pre nadšencov mobilných technológií pripravili taiwanskí vývojári aj modelový rad smartfónov ZenFone 3 s 5,5 palcovým Full HD displejom. Vyznačuje sa takzvaným čistým dizajnom, ktorý je používateľom k dispozícii v zafírovej čiernej alebo mesačnej bielej farbe v kombinácii kovovej konštrukcie so sklom.

„Kde pri sklenených častiach je použitá technológia Gorilla Glass 2,5 D. Toto sklo je krájané diamantom, kvôli dosiahnutiu pekných orezových hrán a možnosť ukotvenia do kovového tela.“

ZenFone 3 je jedným z prvých smartfónov, ktoré sú osadené procesorom Qualcomm Snapdragon 625. K výkonu pritom dopomáha aj veľká kapacita operačnej pamäte RAM, ktorá má veľkosť 4 GB.

„ZenFone 3 bude využívať grafický čip najnovšej generácie, ktorý bude vhodný i pre možnosť výrazného hrania mobilných hier.“

No nezabudlo sa ani na nadšencov mobilného fotografovania, ktorí môžu zaznamenávať snímky zaostrené vo veľmi krátkom čase.

„ZenFone 3 bude mať 16 megapixlový fotoaparát, ktorý využíva najnovšie technológie ASUSu s možnosťou zaostrenia za tri stotiny sekundy.“

No a poslednou novinku, tiež z rodiny zariadení tretej generácie Zen, sú inteligentné hodinky ZenWatch 3. Tie budú rozdelené na pánsku a dámsku verziu. Vývojári sa na nových hodinkách posunuli v tvare displeja na kruh s rozmerom 1,39 palca, samozrejme s technológiou AMOLED a s rozlíšením 287 bodov na palec.

„A budú využívať zároveň napríklad i technológiu pre hyper-nabíjanie, čo bude znamenať, že za 15 minút sa budú dať nabiť na kapacitu 60 percent,“ uzatvára pán Michal Rusnák, ASUS Slovensko.

Zen Watch teda uzatvárajú novú modernú rodinu zariadení Zen, ktorých výkon a prevedenie zrejme dokáže osloviť nejedného používateľa dnešnej modernej doby. A dokonca aj takých, ktorým záleží na dizajne, či takých, ktorí si svoje zariadenia dokonale kombinujú a ladia aj so svojim oblečením.