Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Robotické boxovacie vrece dokáže uhýbať úderom ako boxer

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 4. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Boxovacie vrece môže poslúžiť pre tréning techniky, keď nemáte práve po ruke sparring partnera, no reálneho človeka nedokáže nahradiť. No nasimulovať pohyby súpera sa však snaží nové robotické boxovacie vrece BotBoxer, ktoré je dielom nemeckej spoločnosti SkyTec Interactive.

Robotické boxovacie vrece BotBoxer je vybavené rýchlym systémom počítačového videnia a rozpoznávania pohybu, vďaka čomu by vrece malo byť schopné detegovať prichádzajúce údery športovca. Reaguje na ne tak, že sa im snaží vyhnúť, čo prispieva k praktickému tréningu, podobnému tomu v ringu so sparring partnerom. Vrece BotBoxer je údajne schopné reagovať rýchlejšie ako boxerský šampión a donúti používateľa zvýšiť silu a rýchlosť úderov, aby mohol byť schopný vrece udrieť.

Robotické boxovacie vrece BotBoxer dokáže simulovať sparring partnera.

Samozrejme každý má rozdielnu úroveň zručnosti, takže systém sa dá prispôsobiť na mieru konkrétneho používateľa. Okrem iných parametrov si používateľ môže doladiť veci, ako je napríklad reakčný čas spolu s rozsahom pohybu vreca, frekvencie chýb, ktoré spraví a času, ktorý vrece potrebuje na spamätanie sa z úspešného úderu. A samozrejme rovnako ako ľudský boxer, aj vrece sa postupne začne „unavovať“, čím dlhšie súboj trvá. K dispozícii je tiež režim pre tréning konkrétnych techník, nastaviteľný voľný tréning alebo režim intenzívneho boja.

Robotické boxovacie vrece BotBoxer dokáže simulovať sparring partnera.

Po každom úspešnom zásahu poskytne 19 palcový dotykový displej štatistiky výkonu používateľa a môže sa tak dozvedieť, čo robí správne a v ktorej oblasti musí popracovať, aby sa zlepšil. Všetky informácie sa ukladajú na vzdialené cloudové úložisko, takže používateľ k nim má prístup cez internet kdekoľvek potrebuje.

Výrobca SkyTec prijíma predbežnú zálohu za robotické boxovacie vrece BotBoxer vo výške 990 dolárov, čo zabezpečí zľavnenú cenu zariadenia v sume 19 995 dolárov. Po 30. júni sa cena zvýši na 24 900 dolárov. Systém by mal byť distribuovaný v septembri.

Robotické boxovacie vrece BotBoxer dokáže simulovať sparring partnera.