Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

ThirdEye X2: Najmenšie okuliare pre zmiešanú realitu na svete

ThirdEye X2: Najmenšie okuliare pre zmiešanú realitu na svete
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ak chce človek používať inteligentné okuliare dlhšiu dobu, určite by mali byť ľahšie a nenápadnejšie ako väčšina súčasných modelov. Spoločnosť ThirdEye preto vyvinula okuliare s označením X2, o ktorých tvrdí, že sú najmenšími okuliarmi pre zobrazenie zmiešanej reality na svete.

Inteligentné okuliare X2 poskytujú možnosti rozšírenej reality, v ktorej sú virtuálne objekty alebo text zobrazované pred pohľadom nositeľa tak, že sú umiestňované v špecifickom bode v priestore reálneho sveta. Inými slovami, sa používateľ môže prechádzať okolo týchto virtuálnych objektov, napríklad v kancelárii alebo inom pracovisku, a vie si ich prezerať z rôznych uhlov.

Inteligentné okuliare ThirdEye X2 pre zmiešanú realitu.

Model okuliarov X2 váži iba 278 gramov, no napriek tomu je vybavený množstvom funkcií. Patria medzi ne napríklad tepelné a svetelné senzory, bodové svetlo, dve kamery snímajúce v odtieňoch sivej farby, 13 megapixelový farebný fotoaparát, 3 osový gyroskop, akcelerometer, kompas, mikrofóny s technológiou potláčania šumu a patentovaný systém SLAM pre simultánnu lokalizáciu a mapovanie.

Používatelia sa pozerajú na skutočný a virtuálny svet prostredníctvom stereoskopického priehľadného displeja s rozlíšením 720p (60 snímok za sekundu), ktorého zorné pole je 45 stupňov. Malo by to byť ekvivalentné sledovaniu na 90 palcovú obrazovku s vysokým rozlíšením zo vzdialenosti 3 metrov.

Inteligentné okuliare ThirdEye X2 pre zmiešanú realitu.

Okuliare fungujú na platforme Android 8.1 a sú poháňané procesorom Qualcomm Snapdragon xR1. Prostredníctvom technológií Bluetooh a Wi-Fi tiež dokážu bezdrôtovo komunikovať s počítačmi a inými zariadeniami. Integrovaná lítium-iónová batéria s kapacitou 1 750 mAh poskytne na jedno nabitie dostatok energie pre približne dvojhodinovú prevádzku. Podľa spoločnosti ThirdEye budú mať používatelia k dispozícii stovky aplikácií, ku ktorým sa dostanú cez obchod ThirdEye App. Viacerí partneri už pritom vyvíjajú ďalšie aplikácie.

Inteligentné okuliare ThirdEye X2 pre zmiešanú realitu sa dajú predbežne objednať na stránkach výrobcu. Ich cena bola stanovená na 1 950 dolárov.

Inteligentné okuliare ThirdEye X2 pre zmiešanú realitu.