Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Modulárne vozidlo MetroSnap môže byť poštou alebo obchodom

Modulárne vozidlo MetroSnap môže byť poštou alebo obchodom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Švajčiarski návrhári zo spoločnosti Rinspeed pripravili koncept vozidla budúcnosti MetroSnap, ktoré je založené na modulárnom systéme vymeniteľnej kabíny na podvozku, vďaka ktorému sa z vozidla môže stať pojazdná pošta, obchodík alebo čokoľvek iné, čo si jeho majitelia môžu predstaviť.

Novo odhalený koncept modulárnych vozidiel MetroSnap vychádza z pôvodného konceptu viacúčelových autonómnych vozidiel Rinspeed Snap. Vozidlo je teda zložené z dvoch častí, pričom základom je podvozok, ktorý by sa dal prirovnať ku skejtbordu. Na podvozok sa potom dá osadiť vrchná časť modulu v podobe rôznych typov kabín, ktoré môže majiteľ podľa potrieb jednoducho odstrániť a vymeniť.

Koncept modulárneho vozidla Rinspeed MetroSnap.

Pôvodná myšlienka tejto koncepcie chcela ponúknuť majiteľom určitú slobodu v tom, ako používajú svoje vozidlá, s možnosťou vybaviť ich rôznymi typmi modulov. Koncept pre rok 2020 pokračuje v tomto zámere a je vybavený modernizovaným systémom, ktorý umožní vymenenie modulu už za pár sekúnd.

Koncept modulárneho vozidla Rinspeed MetroSnap.

Tieto kabíny môžu slúžiť na prepravu ľudí alebo tovaru, môžu byť navrhnuté ako výdajné miesto, kde si človek môže vyzdvihnúť zásielku alebo ako predajný stánok či miesto pre poskytovanie iných služieb. S modulárnymi vozidlami MetroSnap by mohli majitelia nielen jazdiť z mesta do mesta a ponúkať tovar a služby niekde na parkovisku, ale vďaka novému vymieňajúcemu mechanizmu by mohli dať modul dole, nechať ho tam a potom ho navečer vyzdvihnúť na podvozok a zaviesť celé vozidlo na firmu alebo domov.

Najnovší koncept modulárnych vozidiel MetroSnap od spoločnosti Rinspeed bude prezentovaný na blížiacom sa technologickom veľtrhu CES v Las Vegas, ktorý otvorí svoje brány 7. januára 2020.

Koncept modulárneho vozidla Rinspeed MetroSnap.