Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony a Honda chcú začať spoločne vyrábať elektrické vozidlá

Sony a Honda chcú začať spoločne vyrábať elektrické vozidlá
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 3. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sony, ktorá chce využiť svoje odborné znalosti v oblasti technológie obrazových snímačov na použitie v autonómnych vozidlách, začala v posledných rokoch podnikať malé kroky do motoristického sveta. Teraz sa obracia na osvedčenú značku, ktoré by jej mohla pomôcť získať správnu pozíciu. Elektronický gigant tak spojil sily s automobilkou Honda pri vývoji elektrických vozidiel, s plánmi spustiť predaj v polovici dekády.

Japonská Sony začala podnikať prvé kroky v automobilovom svete už v roku 2020, keď počas výstavy CES predstavila koncepčné vozidlo Vision-S. To bolo plné kamier a senzorov, pričom malo ukázať, ako si autonómny koncept môže nájsť vlastnú cestu v ére autonómneho riadenia. Na tohtoročnom podujatí CES potom Sony predviedla sedemmiestnu verziu elektrického SUV Vision-S 02 a oznámila plány na vytvorenie špecializovaného oddelenia mobility, aby preskúmala myšlienku vstupu na trh s elektrickými vozidlami.

Sony teraz presadzuje svoju víziu prostredníctvom nového partnerstva s automobilkou Honda. Obe firmy podpísali memorandum o porozumení, v ktorom sa zaviazali založiť novú spoločnosť, ktorá sa bude špecializovať na „batériové elektrické vozidlá s vysokou pridanou hodnotou“ a služby mobility.

Ich cieľom je tento rok založiť túto zatiaľ nepomenovanú spoločnosť a spojiť tak svoje odborné znalosti, aby sa uplatnili v novej ére dopravy. Pre Sony to znamená nasadenie svojich znalostí v oblasti zobrazovacích, snímacích, sieťových a zábavných technológií, zatiaľ čo Honda sa postará o výrobu vozidiel a vývoj služieb mobility. Prvý predaj je naplánovaný na rok 2025.

„Prostredníctvom tohto spojenectva so spoločnosťou Honda, ktorá počas mnohých rokov nazbierala rozsiahle globálne skúsenosti a úspechy v automobilovom priemysle a naďalej robí revolučné pokroky v tejto oblasti, máme v úmysle stavať na našej vízii ‚urobiť priestor mobility emocionálnym‘ a prispieť k rozvoju mobility zameranej na bezpečnosť, zábavu a prispôsobivosť,“ povedal generálny riaditeľ Sony Kenichiro Yoshida.