Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Mercedes nasadzuje humanoida Apollo do práce na výrobnej linke

Mercedes nasadzuje humanoida Apollo do práce na výrobnej linke
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vyzerá to tak, že humanoidné roboty už pomaly nastupujú do pracovného procesu. Po vzore robotov Figure 01 v BMW a Digit vo výskumnom a vývojovom stredisku spoločnosti Amazon pomáha robot Apollo od spoločnosti Apptronik kvalifikovaným ľudským pracovníkom pri výrobe automobilov pre spoločnosť Mercedes-Benz.

Podľa Goldman Sachs by celosvetový trh s humanoidnými priemyselnými robotmi mohol do roku 2035 dosiahnuť 38 miliárd USD (okolo 35 miliárd EUR), pričom analytici poznamenávajú, že „humanoidi sú obzvlášť atraktívni pre úlohy, ktoré sú nebezpečné, špinavé a nudné“. Tím tiež naznačuje, že zákazníci by mohli dokonca zaplatiť vyššiu cenu za roboty, ktoré môžu vykonávať nebezpečné úlohy, ktoré ľudia neradi vykonávajú, ako je napríklad údržba jadrových reaktorov.

Takýmto nebezpečenstvám však humanoid Apollo, počas pilotného projektu Mercedesu, v rámci ktorého chce automobilka odbremeniť svojich pracovníkov od jednotvárnej nudy, opakujúcich sa úloh a fyzicky náročnej pracovnej záťaže, pravdepodobne nebude musieť čeliť.

Humanoidný robot Apollo navrhnutý pre Mercedes-Benz.

„Skúmame nové možnosti využitia robotiky na podporu našej kvalifikovanej pracovnej sily vo výrobe,“ povedal Jörg Burzer zo skupiny Mercedes-Benz. „Je to nová hranica a chceme pochopiť potenciál robotiky aj automobilovej výroby, aby sme vyplnili medzery v pracovnej sile v oblastiach, ako sú nízko kvalifikované, opakujúce sa a fyzicky náročné práce, a uvoľnili našich vysokokvalifikovaných členov tímu na linke na výrobu najžiadanejších automobilov na svete.“

Apollo je najnovším z takmer desiatky robotických systémov vyvinutých technologickou spoločnosťou Apptronik, ktorá je spin-outom Texaskej univerzity v Austine. Modulárny humanoid bol predstavený v auguste minulého roka.

Humanoidný robot Apollo navrhnutý pre Mercedes-Benz.

Model pre Mercedes má vymodelovanú, ale prázdnu tvár s LED očami a jediným širokým „obočím“ so senzorovou sústavou. Na hrudi sa teraz namiesto rozhrania OLED zobrazuje logo Mercesdesu. Humanoid Apollo meria na výšku 172,72 centimetra a váži 73 kilogramov.

Humanoid dokáže naraz zdvihnúť bremeno s hmotnosťou až 25 kilogramov pomocou silných ramien zakončených schopnými päťprstými rukami, a to na tak dlho, kým jeho vymeniteľná batéria dokáže napájať jeho systémy, čo je približne 4 hodiny na jedno balenie. Spoločnosť Apptronik pritom tvrdí, že „jedinečná architektúra ovládania sily“ umožňuje bezpečnú prevádzku v blízkosti ľudských pracovníkov.

Humanoidný robot Apollo navrhnutý pre Mercedes-Benz.

Financial Times uvádza, že pilotný projekt Apollo sa uskutočňuje vo výrobnom závode Mercedesu v Maďarsku, kde je v automobilovom priemysle nedostatok pracovných síl. Spoločnosť bude skúmať rôzne prípady využitia robotického pomocníka na výrobnej linke, vrátane dodávania komponentov a súprav súčiastok pracovníkom v továrni a zároveň kontroly dielov.

„Mercedes plánuje využiť robotiku a humanoida Apollo na automatizáciu niektorých nízkokvalifikovaných, fyzicky náročných manuálnych prác. Ide o modelový prípad použitia, ktorý v nasledujúcich mesiacoch a rokoch uvidíme replikovať aj iné organizácie,“ povedal Jeff Cardenas, generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Apptronik.

Ako dlho bude pilotný projekt trvať a koľko humanoidov Apollo bude Mercedes testovať, zatiaľ nebolo zverejnené.

Humanoidný robot Apollo navrhnutý pre Mercedes-Benz.