Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lacné a výkonné batérie pre elektromobily sú pripravené na sériovú výrobu

Lacné a výkonné batérie pre elektromobily sú pripravené na sériovú výrobu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 10. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Panasonic oznámila, že je pripravená začať hromadnú výrobu dlho očakávaných lítium-iónových batériových článkov 4680, ktoré sú špeciálne navrhnuté na zvýšenie dojazdu, výkonu, nabíjania a účinnosti v elektrických vozidlách a zároveň na zníženie nákladov.

Bežné batériové súpravy pre elektromobily sú zvyčajne postavené na stohoch batériových článkov 2170 ( priemer 21 mm, dĺžka 70 mm). Nové batériové články 4680, ako už ich názov napovedá, sú oveľa hrubšie a o niečo dlhšie s rozmermi 46 x 80 mm.

Tieto hrubšie články 4680 pritom obsahujú päťkrát viac energie ako ich menší bratranci. To však neznamená, že môžete očakávať 500 % zvýšenie dojazdu, keď ich vložíte do elektromobilu, ale na úrovni systému vyžadujú menej nosného materiálu, takže sú ľahšie a kompaktnejšie pri danej energetickej kapacite.

Mali by byť schopné zvládnuť aj vyššie okamžité úrovne výkonu, čo znamená lepší špičkový výkon na kolesá a potenciálne rýchlejšie nabíjanie. Mali by sa tiež lepšie vyrovnávať s teplom, čo znamená vyššiu účinnosť, ako aj vyšší trvalý výkon. A nakoniec by mali byť lacnejšie, čo by pomohlo znížiť ekologickú prirážku, ktorej čelia kupujúci automobilov, ktorí chcú používať elektrický pohon.

Dlho očakávaná lítium-iónová batéria 4680 spoločnosti Panasonic pre elektromobily sa začne sériovo vyrábať.

Spoločnosť Panasonic zatiaľ nezverejnila špecifikácie svojich batérií 4680, ale vyprázdnila celú svoju továreň s rozlohou 60 907 metrov štvorcových v japonskom meste Wakayama a prestavala ju výlučne na výrobu batérií 4680. Tá sa začne po záverečnom vyhodnotení, pričom do marca budúceho roka sa na výrobných linkách očakáva až 400 zamestnancov.

Spoločnosť Panasonic sa označuje za svetového výrobcu batérií pre elektromobily číslo 1. Okrem iného má uzavreté zmluvy so spoločnosťami Tesla, Lucid, Toyota a Ford, pričom sa skúmajú ďalšie partnerstvá so spoločnosťami Subaru a Mazda.

„Som nadšený, že sme pripravení spustiť sériovú výrobu špičkového článku 4680,“ povedal Kazuo Tadanobu, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Panasonic. „Tento míľnik je výsledkom dlhoročných skúseností v oblasti výroby valcových lítium-iónových batérií. Som presvedčený, že spôsobí výraznú revolúciu v odvetví batérií a elektrických vozidiel. Keď pridáme článok 4680 do nášho sortimentu, uspokojíme širšiu škálu potrieb, čím ďalej podporíme používanie elektrických vozidiel a posunieme vpred naše poslanie podporovať udržateľnú spoločnosť.“

Na výrobu článkov 4680 bola vyčlenená celá továreň v prefektúre Wakayama, ktorá bude slúžiť ako demonštračný závod pre ďalšie výrobné operácie.

Spoločnosť Panasonic medzitým podpísala aj dohodu o začatí používania vysoko výkonnej technológie kremíkovej anódy washingtonskej spoločnosti Sila, ktorá sľubuje ďalšie zvýšenie energetickej hustoty batérie o 25 %, aspoň čo sa týka objemu. Môže však trvať viac ako päť rokov, kým sa dostane do sériovej výroby.

Samozrejme, všetko, čo dokáže využiť osvedčené chemické vlastnosti lítium-iónových batérií a zlepšiť všetko, čo sa týka hmotnosti, objemu, bezpečnosti, výkonu, dojazdu a nákladov, je veľmi vítané.