Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

UPS testuje autonómne ťahače návesov na diaľnici v Arizone

UPS testuje autonómne ťahače návesov na diaľnici  v Arizone
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 8. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť UPS chce, aby sa jej kuriérska služba transformovala na moderné technológie vozidiel, vrátane elektických dodávok, bicyklov či donáškových robotov. Najnovšie úsilie smeruje k autonómnym ťahačom návesov, ktoré strávili posledných pár mesiacov testovaním na diaľnici v Arizone.

Spoločnosť UPS plánuje zmierniť zaťaženie ľudských vodičov a v spolupráci so start-up firmou TuSimple, ktorá sa zaoberá technológiami autonómneho pohonu, už dlhšie spolupracuje na prispôsobení svojich vozidiel pre autonómne riadenie. V súlade so zákonom boli počas všetkých testov prítomní vodiči v kabíne, ktorí boli pripravení v prípade potreby prevziať riadenie vozidla. Cieľom takýchto testov zvyčajne býva najskôr overiť schopnosti autonómnej technológie, ktorá by pod ľudským dohľadom prevzala na určitý čas riadenie vozidla.

Spoločnosť UPS použila pre testovanie na diaľnici v Arizone autonómne ťahače návesov firmy TuSimple.

V prípade UPS sa spoločnosť nedávno rozhodla pre pochopenie autonómneho riadenia 4. úrovne použiť autonómne ťahače návesov od TuSimple, ktorých počítač mohol ovládať vozidlá po celom úseku testovacej trasy. Testy sa začali v máji tohto roku a autonómne ťahače boli využité pre prepravu tovaru na diaľnici medzi Phoenixom a Tusconom v americkom štáte Arizona. Spolu so záložným vodičom na celú jazdu z kabíny vozidla dohliadal aj inžinier.

A spoločnosti UPS sa zrejme páčilo to, čo doteraz videla, keďže teraz oznámila odkúpenie menšinového podielu v spoločnosti TuSimple. Autonómna nákladná doprava má potenciál znížiť náklady na palivo a zmierniť znečistenie ovzdušia, zatiaľ čo môže prispieť k zvýšeniu bezpečnosti. Spoločnosť TuSimple verí, že jej autonómna technológia by mohla v budúcnosti zohrať dôležitú úlohu v urýchlení uvedenia prvého plne autonómneho nákladného vozidla na trh.

Spoločnosť UPS použila pre testovanie na diaľnici v Arizone autonómne ťahače návesov firmy TuSimple.