Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ford dáva robota na sedadlo vodiča pre bezpečnejšie testovanie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 8. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Európska divízia automobilky Ford posunula automatizáciu o krok ďalej a predstavila robotických testovacích jazdcov. No nie je to pokus o ušetrenie nákladov, ale ide o spôsob testovania automobilov v extrémnych podmienkach bez ohrozenia zdravia ľudského vodiča.

Testovanie automobilu je viac než uistenie sa, že mechanika vyhovuje špecifikáciám. Zahŕňa to tiež zabezpečenie toho, aby vozidlo mohlo fungovať v extrémnych horúčavách, chladoch, vetroch a vysokých nadmorských výškach. Dobre postavené auto tak môže fungovať v trópoch, púšťach, arktických a horských priesmykoch s malou šancou na to, že zlyhá, ak je správne udržiavané a používané.

Problém je v tom, že takéto testy sú skúškou nielen pre autá ale aj pre ľudí. Keď je auto umiestnené do veterného tunela a vystavené veľkému teplu, mrazivému chladu a tlakom simulujúcim vysoké nadmorské výšky, je tomu vystavený aj vodič. To môže byť nebezpečné, pretože vodiči môžu byť po chvíli unavení alebo dokonca ochorejú. To znamená, že testovanie môže prebiehať len vtedy, keď je vodič zdravý a oddýchnutý. Ale aj vtedy musí byť osoba vybavená biosenzormi, kyslíkovými fľašami a zdravotníckym vybavením a v prípade nehody musia byť prítomní záchranári.

Robotický testovací vodič.

To všetko zvyšuje čas a náklady, a aj preto sa automobilka Ford rozhodla priniesť do svojho testovacieho zariadenia Weather Factory v nemeckom Kolíne nad Rýnom dvoch robotov. Volajú sa Shelby a Miles, no veľmi sa nepodobajú na ľudských vodičov, ale dokážu obsluhovať ovládacie prvky a mnohokrát opakovať to, čo robia. Môžu pracovať pri teplotách od -40 ° C do 80 ° C, v alpských nadmorských výškach a môžu byť naprogramované tak, aby vykonávali rôzne štýly jazdy.

V statickom testovacom stojane môže noha robota dosiahnuť plynový, brzdový a spojkový pedál, pričom jednou robotickou rukou je schopný radiť radiacou pákou a druhou naštartovať a vypnúť motor.

Spoločnosť Ford of Europe tvrdí, že títo dvaja noví robotickí testovací jazdci môžu absolvovať náročné vytrvalostné testy vo vysokých nadmorských výškach a pri vysokých teplotách. Ako náhle je robot na sedadle vodiča, môžu sa vykonávať testy aj cez noc bez toho, aby vodič potreboval najesť alebo prestávku na oddych.

Robotický testovací vodič.