Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ako na zdravé odfarbenie a regeneráciu vlasov?

Ako na zdravé odfarbenie a regeneráciu vlasov?
Autor:
Zuzana S. Wenzlová
Zverejnené:
18. 5. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Naše vlasy sú odrazom starostlivosti o seba. Čím krajšie a zdravšie, tým sú väčším dôkazom rozumného a dôkladného prístupu k svojmu zovňajšku. Samozrejme, nie každá sme dostali do vienka rovnakú kvalitu vlasov. Dámy s jemnými vlasmi sú rozhodne náchylnejšie na poškodenie vlasovej štruktúry. No aj dámy s pevnými vlasmi by mali byť pri farebných zmenách opatrné a príliš neriskovať. Inak budú výsledkom suché, krepovité vlasy bez lesku, so zvýšenou lámavosťou a následne aj s ťažkou úpravou do želaného stylingu.

Vlasy trpia nielen farbením, ale aj pravidelným fúkaním, žehlením, kulmovaním, tupírovaním a lakovaním. Každý opakovaný zásah poškodzuje vlasovú štruktúru. Tie, ktoré zažili pocit „zničených“ vlasov, vedia, že klasické prípravky v boji s poškodeným povrchom vlasu nestačia a že na rade je skúsená ruka kaderníka s vhodnými vlasovými regeneračnými prípravkami.

Ak sa chystáte v najbližšej dobe na farbenie zosvetlením, a vaše vlasy už vykazujú známky poškodenia, je vysoká pravdepodobnosť, že poškodenie nadobudne ešte výraznejšie prejavy. Radšej sa preto poobzerajte sa po salóne, kde vám ponúku jedinečný prípravok regenerácie, Olaplex.

Olaplex, vlasy, regenarácia, farbenie, poškodenie vlasov, ozdravene vlasov

Olaplex je systém starostlivosti o vlasy určený pre profesionálne kadernícke salóny a zároveň ponúka rad domácej ošetrujúcej starostlivosti. Dá sa používať počas farbenia, alebo ako samostatné ošetrenie.

Technológia je ukrytá v jedinečnom chemickom zložení, na ktorom pracovali poprední svetoví odborníci v  oblasti materiálov a chémie. Tento súbor prípravkov dokáže reštrukturalizovať aj hlboké poškodenie vlasu a výrazne ho regeneruje. Súčasne umožňuje budúce farbenie vlasu bez poškodenia a umožňuje aj farbenie či zosvetlenie vlasov následne po trvalej alebo chemickom narovnaní. Doteraz je totiž odporúčaný najmenej 3-týždňový odstup medzi jednotlivými procedúrami.

Ako vlastne vzniká poškodenie?

Počas farbenia vlasová farba chemicky naruší vonkajšiu vrstvu vlasu, teda jeho kutikulu, ktorá vlas chráni pred poškodením. Farba preniká do jadra vlasu, ktorý je nositeľom farebného odtieňa. Ale ak je vlas poškodený, dochádza k poškodeniu štruktúry jadra a vlasy zostanú suché a lámavé. Každá farba sa mieša buď s vodou, alebo zvyčajnejšie s vyvíjačom, ktorý je akýmsi nosičom pigmentu. Čím silnejšie pôsobí na vlasové šupinky, ktoré sa v závislosti od sily peroxidu vo vyvíjači otvoria a preniknú do vlasu, tým intenzívnejšie sa vo vlase ustáli farebný pigment. No čím je vyvíjač silnejší, tým väčšie poškodenie vlasu hrozí.

Olaplex, vlasy, regenarácia, farbenie, poškodenie vlasov, ozdravene vlasov

Systém Olaplex vlasy obnovuje nielen na povrchu ale najmä hlboko zvnútra. Nie je založený na báze silikónu, proteínu ani hydratácie. Olaplex chemickými prvkami nahrádza poškodenú polypeptidovú vrstvu v jadre vlasu, ktorá má význam pre silu a elasticitu, a opätovne spája pretrhané disulfidové väzby, narušené mechanickým tvarovaním vlasov. Tým vlasy výrazne posilňuje.  

Prípravok je vhodný pre vlasy s ťažký poškodením po nesprávnom odfarbovaní, zasvetľovaní, spálení alebo po mechanickom poškodení a je vhodný pre akýkoľvek typ vlasov.