Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Japonské supermarkety sledujú a optimalizujú úsmevy pracovníkov

Japonské supermarkety sledujú a optimalizujú úsmevy pracovníkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 7. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Aeon – veľký japonský reťazec supermarketov – implementoval nový systém umelej inteligencie, ktorý vyhodnocuje a snaží sa „štandardizovať“ úsmevy zamestnancov.

1. júla spoločnosť oznámila prijatie „systému umelej inteligencie na hodnotenie úsmevu“, nazývaného ako „Mr Smile“ (Pán úsmev), v 240 obchodoch po celom Japonsku. Tým sa spoločnosť Aeon stala úplne prvou spoločnosťou, ktorá takúto technológiu využíva. O technológii Mr Smile, ktorú vyvinula japonská spoločnosť InstaVR, sa tvrdí, že presne hodnotí správanie zamestnancov a hodnotí ich celkový postoj na základe viac ako 450 faktorov, vrátane ich pozdravu, výrazov tváre, hlasitosti hlasu a tónu.

Spoločnosť Aeon hovorí, že jej cieľom je „štandardizovať úsmevy zamestnancov a maximálne uspokojiť zákazníkov“. Systém Mr Smile obsahuje herné prvky, aby povzbudil zamestnancov, aby zlepšili svoje skóre a následne aj svoj „prístup obsluhy“ na maximum.

Systém sledovania tváre, ktorý je tu zobrazený pomocou generatívnych nástrojov, dohliada na zamestnancov japonských supermarketov, aby sa ubezpečil, že sa usmievajú dostatočne.

Spoločnosť Aeon tvrdí, že vykonala úspešnú skúšku softvéru umelej inteligencie v ôsmich svojich obchodoch zahŕňajúcich približne 3 400 zamestnancov a „prístup obsluhy“ sa údajne zlepšil 1,6-násobne za tri mesiace pred jeho nedávnym zavedením do všetkých obchodov Aeonu.

Takáto úroveň neustáleho skúmania každého vášho činu, až po váš úsmev, počas vašej pracovnej zmeny by nevyhnutne viedla k určitej forme prispôsobenia prístupu pracovníkov, najmä v krajine, ktorá je veľmi známa „zachovávaním si tváre“.