Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentný pracovný stôl rovno s tromi monitormi a ovládaním gestami

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 6. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Cemtrex sa s tým nepárala a vyvinula to, čo považuje za „najmodernejšiu pracovnú stanicu na trhu“. Pod týmto odvážnym tvrdením sa ukrýva polohovateľný pracovný stôl SmartDesk s integrovaným počítačom, skenerom, bezdrôtovou nabíjačkou smartfónov, ktorému dominujú až tri veľké monitory a možnosť ovládania riadiaceho systému prostredníctvom gest STARK Gesture System, príhodne nazvaný po postave z obľúbených komiksov a filmov o hrdinoch.

Pracovný stôl SmartDesk je podľa tvrdenia jeho tvorcov „kombináciou futuristického hardvéru a softvéru pre zlepšenie produktivity“. Používateľom prináša obrovskú pracovnú plochu v podobe troch 24 palcových monitorov s dotykovými displejmi, digitálny telefón a webová kamera kompatibilné s VOIP s Bluetooth slúchadlami do uší, bezdrôtová nabíjačka s technológiou Qi pre nabíjanie smartfónov, skener dokumentov s rozlíšením 1080p a zabudovaná klávesnica s trackpadom. Vo vnútri drieme sila procesora 8. enerácie Intel Core i7, 16 GB RAM a dátové úložisko 256 GB SSD spolu s klasickým 1 TB diskom.

Polohovateľný pracovný stôl SmartDesk s integrovaným počítačom, skenerom, bezdrôtovou nabíjačkou smartfónov, ktorému dominujú až tri 24 palcové monitory.

Výrobca dúfa, že osloví používateľov aj čistotou riešenia pripojenia káblom s príhodným názvom „One Single Wire“. Káble však budú vedené dva, ak použijete Ethernet port. Elegantný pracovný stôl je výškovo polohovateľný a dá sa tak pracovať aj postojačky.

Na stole nič nezavadzia, keďže klávesnica, trackpad a telefónna nabíjačka sú vstavené do jeho pracovnej plochu. Skener je zabudovaný do rámu monitora a počítač a výstupné USB porty (1 x USB 3.1 typu C, 2 x USB 3.1 typu A a 2 x USB 2.0) sú všetky pekne zastrčené pod stolom. Dokonca aj Bluetooth slúchadlá s mikrofónom majú vlastnú malú zásuvku.

V doske stola je úhľadne vstavaná klávesnica a trackpad, no používateľ má možnosť ovládania aj prostredníctvom gest vďaka systému STARK Gesture System.

Ide teda o prakticky kompletnú kanceláriu, navyše s funkciou ovládania gestami rúk pomocou technológie STARK Gesture System. No ako sa vraví, „každá sranda niečo stojí“ a v prípade pracovného stola to platí dvojnásobne. SmartDesk bude k dispozícii od septembra za cenu 3 999 dolárov s možnosťou financovania na splátky za 175 dolárov / mesiac po dobu 24 mesiacov.

Počítač a výstupné USB porty (1 x USB 3.1 typu C, 2 x USB 3.1 typu A a 2 x USB 2.0) sú všetky pekne zastrčené pod stolom.