Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron Yuneec Typhoon H3 sa na svet pozerá cez špeciálnu kameru Leica

Dron Yuneec Typhoon H3 sa na svet pozerá cez špeciálnu kameru Leica
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
30. 9. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínsky výrobca dronov Yuneec uviedol svoj najnovší model dronu s názvom Typhoon H3, ktorý sa môže pochváliť novou kamerou ION L1 Pro. Tá vznikla vďaka spolupráci s nemeckou spoločnosťou Leica Camera AG a je navrhnutá špeciálne pre letecké snímkovanie a nakrúcanie videí.

Nové partnerstvo je pre spoločnosť Leica príležitosťou sa dostať na trh s dronmi, zatiaľ čo spoločnosť Yuneec ťaží zo skúseností nemeckých vývojárov v oblasti optiky a digitálneho zobrazovania. Inžinieri z oboch firiem spolupracovali na vývoji kamery ION L1 Pro, ktorá je založená na 1 palcovom CMOS snímači s rozlíšením 20 megapixelov, ktorý bol vytvorený špeciálne pre účely leteckého snímkovania a nakrúcanie videí.

Dron Yuneec Typhoon H3.

Kamera je k dronu upevnená prostredníctvom trojosového otočného závesu a je vybavená objektívom 23 mm so svetelnosťou F2,8 a zorným uhlom 91 percent. Citlivosť ISO sa pohybuje v rozpätí 100 až 6 400 a kamera je schopná zachytiť 4K videá v plnom rozlíšení 4 096 x 2 160 pixelov pri rýchlosti až 60 snímok za sekundu. Profily Adobe DNG a 10-bitový Log režim dávajú kreatívnym používateľom väčšiu kontrolu nad spracovaním.

Dron Typhoon H3 so šiestimi vrtuľami je poháňaný 730 kV motormi a v prípade, že dôjde k poruche jednej z vrtúľ počas letu, dron automaticky aktivuje režim letu s 5 vrtuľami, aby stratu kompenzoval a bezpečne pokračoval vo svojej misii. K dispozícii sú funkcie Return Home, Failsafe a nastaviteľný virtuálny plot. Letové režimy zahŕňajú Follow Me, Orbit (kedy dron krúži nad objektom) a Journey (kedy dron stúpa po lineárnej dráhe a potom sa automaticky vracia späť).

Dron Typhoon H3 sa môže pochváliť novou kamerou ION L1 Pro, ktorá vznikla vďaka spolupráci so spoločnosťou Leica.

Výklopný podvozok zabezpečí, že kamera dokáže zachytiť všetko okolo bez toho, aby jej niečo prekážalo vo výhľade. Ultrazvukové senzory pomáhajú dronu pri vyhýbaní sa prekážkam a lítium-polymérová batéria s kapacitou 5 200 mAh udrží dron vo vzduchu približne 25 minút na jedno nabitie. Typhoon H3 môže vyletieť do výšky 500 metrov a jeho maximálna rýchlosť letu je 20 metrov za sekundu (približne 72 km / h). Dron spolu s batériou a kamerou váži 2 kilogramy.

Typhoon H3 je riadený 16-kanálovým diaľkovým ovládačom s integrovaným 7 palcovým displejom a systémom Android, ktorý dokáže vysielať priamy prenos videa v rozlíšení 720p s dosahom až 2 kilometre.

Spoločnosť Yuneec uviedla svoj nový dron Typhoon H3 na európsky trh za cenu 2 399 EUR.

Dron Yuneec Typhoon H3.