Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Sony sľubuje celodenné pohodlie s novým reproduktorom na krk

Sony sľubuje celodenné pohodlie s novým reproduktorom na krk
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Nosenie slúchadiel počas dlhých videokonferencií môže byť nepríjemné, no použitie vstavaných reproduktorov v notebooku nemusí priniesť uspokojivé výsledky. Spoločnosť Sony preto vyvinula bezdrôtový reproduktor na krk, ktorý je určený pre celodenné pohodlie počas práce z domu.

Bezdrôtový reproduktor na krk Sony SRS-NB10 je odolný voči striekajúcej vode v štandarde IPX4 a obsahuje dvojicu širokopásmových meničov, pasívny basový menič, dva mikrofóny a „pokročilé spracovanie zvukového signálu“. Reproduktor na krk sa dá použiť na počúvane hudby, keď sa používateľ pohybuje po dome, ale bol primárne optimalizovaný pre používateľov pracujúcich z domu, ktorí sa musia často zúčastňovať virtuálnych pracovných stretnutí.

Mikrofóny sa preto zameriavajú na hlas nositeľa a zároveň minimalizujú spätnú väzbu a ozvenu. No a medzi ovládacími prvkami je tiež užitočné tlačidlo stlmenia zvuku. Ak je v domácnosti niekto ďalší, spoločnosť Sony ráta s tým, že používatelia sa budú môcť pripojiť k online pracovným schôdzkam a telefonovať bez toho, aby rušili okolie. Pravdepodobne teda za predpokladu, že zvukový výstup bude udržiavaný na primerane nízkej úrovni hlasitosti.

Zariadenie SRS-NB10 je navrhnuté pre celodenné použitie, pričom váži len 113 gramov a je nosené okolo krku a položené na pleciach. Pružný pásik v zadnej časti je možné nastaviť pre lepšie uchytenie. Reproduktor na krk využíva bezdrôtovú technológiu Bluetooth 5.1 s podporou kodeku AAC a je možné ho pripojiť k dvom zdrojovým zariadeniam súčasne. Samozrejme nie je obmedzený len na pracovné použitie, ale dá sa tiež spárovať s televízorom, smartfónom alebo streamovacím hudobným prehrávačom. Výdrž batérie na jedno nabitie sa odhaduje na 20 hodín.

Model SRS-NB10 bude k dispozícii od septembra za cenu 149,99 dolárov a bude dodávaný v sivej alebo bielej farbe.