Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

E Ink a Ricoh vytvorili tenkú a ľahkú digitálnu bielu tabuľu

E Ink a Ricoh vytvorili tenkú a ľahkú digitálnu bielu tabuľu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 7. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci je technológia elektronického papiera E Ink asi najznámejšia pre svoje použitie v čítačkách kníh, dá sa už nájsť aj v telefónoch, autobusových zastávkach či dopravných značkách. Teraz spoločnosť Ricoh pridáva do zoznamu údajne najtenšiu a najľahšiu digitálnu bielu tabuľu na svete.

Nesie názov Ricoh eWhiteboard 4200 a obsahuje 42-palcový digitálny papierový displej založený na technológii E Ink Carta. Ide o bistabilnú technológii elektronického papiera, ktorá bola prvýkrát predstavená v roku 2013 a ktorá sľubuje vyšší kontrast a lepšiu odrazivosť v porovnaní s predchádzajúcim vývojom technológie spoločnosti E Ink.

Je to riešenie pre elektronický papier s 16 odtieňmi šedej farby a kontrastom 12 : 1, ktoré má okolo troch strán rám s hrúbkou 12,5 mm a na štvrtej strane rám s hrúbkou 23 mm, pričom sa môže pochváliť rozlíšením 2 160 x 2 880 pixelov.

Digitálna biela tabuľa Ricoh eWhiteboard 4200.

Keďže sa na digitálnu bielu tabuľu používa digitálne pero, môžu byť pracovníkom na vzdialených miestach zasielané virtuálne kópie zobrazovaného obsahu v reálnom čase prostredníctvom pripojenia Wi-Fi 802.11ac. Spoločnosť Ricoh sľubuje plynulé zachytávanie rukopisu a tabuľa môže podporovať až dvoch používateľov pera súčasne.

Digitálna biela tabuľa eWhiteboard 4200 váži 5,9 kg a je tenká len 14,5 mm. Môže byť pripevnená na stenu, umiestnená na stojan alebo plochý stôl, čo umožňuje jej nastavenie v rôznych prostrediach, ako sú konferenčné miestnosti, staveniská, učebne, výskumné laboratóriá a ďalšie.

Digitálna biela tabuľa Ricoh eWhiteboard 4200.

Netreba mať ani starosti s hľadaním elektrickej zásuvky, keďže tabuľa má v sebe vstavanú 14 800 mAh batériu, ktorá vydrží až 10 hodín používania na jedno nabitie. Pre ľahšiu prepravu medzi miestami je k dispozícii voliteľné puzdro na prenášanie. Zariadenie je pritom odolné voči vode a prachu v štandarde IP65 a displej je dobre čitateľný aj na priamom slnku.

Nová digitálna biela tabuľa Ricoh eWhiteboard 4200 je v súčasnosti k dispozícii len v Japonsku. Cena zatiaľ nebola zverejnená.

Digitálna biela tabuľa Ricoh eWhiteboard 4200.