Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Agilná dodávka predvádza modulárny podvozok REE pre elektromobily

Agilná dodávka predvádza modulárny podvozok REE pre elektromobily
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na prvý pohľad to vyzerá ako obyčajná elektrická dodávka, ktorá má veľmi nízko položený podvozok, mimoriadne veľký nákladný priestor a otáčaním zadných kolies. Ale celé jej hnacie ústrojenstvo, zavesenie a riadenie sa nachádza v modulárnom podvozku s kolesami REE.

P7-B je najnovšie testovacie vozidlo postavené na ultra modulárnom a veľmi plochom podvozku elektromobilov REE. No od predchádzajúcich iterácií si najnovšia platforma odlišuje super flexibilnými modulmi REEcorner.

Každý modulárny podvozok REE obsahuje batériu plochú ako skejtbord, ktorá je zabudovaná do pevného konštrukčného krytu. No tam, kde iné elektromobily umiestňujú motory, systémy riadenia a ďalšie funkčné komponenty podvozku do celého vozidla, spoločnosť REE ich balí do rohových modulov so závesmi kolies, ktoré sú špecifikované podľa predstáv. Je to systém „všetko po kábli“. Všetko od riadenia, cez zrýchľovanie, až po brzdenie sa posiela elektronicky do rohových modulov, takže podvozok REE v podstate nevie a ani ho nezaujíma, či pokyny prichádzajú od ľudského vodiča alebo od autonómneho systému.

Modulárny podvozok REE.

Flexibilita, ktorú tento systém umožňuje, je obrovská. Ako ukazuje model elektrickej dodávky P7-B, je rovnako jednoduché umiestniť riadiace systémy na zadné kolesá ako na predné. Výrobcovia automobilov môžu špecifikovať požadované hnacie ústrojenstvo, odpruženie, brzdy, krútiaci moment motora a výkonové charakteristiky z ponuky alebo na zákazku zo súboru dodávateľských partnerov spoločnosti REE a potom sa pustiť do navrhovania akéhokoľvek druhu karosérie a interiéru, ktoré chcú mať navrchu.

Flexibilný modul REEcorner.

V tomto prípade ide o skriňový nákladný automobil so systémom pohonu všetkých kolies s výkonom 400 kW (536 k). Jeho batéria poskytne dojazd do vzdialenosti až 241 kilometrov na jedno nabitie a dosahuje maximálnu rýchlosť 120 km / h. Prepraví až 2 000 kilogramov nákladu, pričom priestor na jeho uloženie má 23 kubických metrov a minimálna výška podlahy nákladného priestoru je 58 centimetrov. Navyše sa vyznačuje polomerom otáčania len 6 metrov, vďaka špecifikovanému systému riadenia v zadných rohových kolesových moduloch, ako aj v predných.

Elektrická skriňová dodávka P7-B postavená na modulárnom podvozku REE.

Rovnako ako pri všetkých vozidlách s platformou REE, ak sa niečo v hnacom ústrojenstve pokazí, e-dodávka nemusí zostať mimo cesty, kým sa opraví. Stačí odstrániť poškodený rohový modul, naskrutkovať náhradný a môže sa opäť jazdiť. To by mohla byť pre majiteľov vozových parkov atraktívna perspektíva.

Elektrická skriňová dodávka P7-B postavená na modulárnom podvozku REE.