Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S dodávkou Nissan NV Cargo X doručíte zásielku aj cez náročný terén

S dodávkou Nissan NV Cargo X doručíte zásielku aj cez náročný terén
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 2. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Dodávkové vozidlá sú prispôsobené pre jazdu na asfaltových cestách, no v niektorých prípadoch je potrebné doručiť zásielku aj do oblastí s ťažšie prístupným terénom, ako sú lesné cesty. A tu už môže nastať problém. Nie však s novou terénnou dodávkou Nissan NV Cargo X, ktorá má vysoké odpruženie, dieselový motor a ide v podstate o upravenú verziu off-road vozidiel.

Nissan NV Cargo X vychádza zo základu štandardného vanu NV2500 HD s úpravami pre jazdu v ťažkom teréne. Štandardné odpruženie nahradilo off-road nastavenie s vysokým závesom pre 37 palcové pneumatiky pod podbehmi. Zadné odpruženie kolies si pritom udržiava konvenčný dizajn listových pružín, zatiaľ čo predné odpruženie je čisto terénne.

Automobilka Nissan predstavila dodávku NV Cargo X, ktorá je špeciálne upravená pre jazdu náročným terénom

Terénna dodávka Nissan NV Cargo X má masívny predný nárazník a do výbavy dostala aj navijak s ťažnou silou 4536 kilogramov. Voliteľne je možné dodávku vybaviť aj plošinou na strechu s off-road LED osvetlením. Vysoký zdvih a voliteľné úpravy tak z bežnej dodávky vytvorili vozidlo, s ktorým sa zásielka môže dostať na miesto bez ohľadu na náročnosť terénu na trase.

Dodávka Nissan NV Cargo X má off-roadové odpruženie s vysokým zdvihom a masívnymi pneumatikami

Najväčšie zmeny však prebehli samozrejme pod kapotou. Benzínový motor V8 nahradil dieslový motor z pickupu Titan XD. Ten má výkon 310 konských síl (231 kW) a krútiaci moment 752 Nm je ideálny pre jednoduché prekonanie kamenistého terénu pri nízkej rýchlosti. Samotný nákladný priestor má objem 6513 litrov.

Dodávka Nissan NV Cargo X už na prvý pohľad vyzerá, že si dokáže poradiť s akýmkoľvek terénom

Nissan vybavil svoju terénnu dodávku všetkými potrebnými nástrojmi, ktoré by ste v takomto type vozidla očakávali. Nechýba tak vzduchový kompresor, priestor pre uloženie náhradného paliva, rezervné koleso v plnej veľkosti, ťažné lano, či dokonca prenosná zváračka. S týmto vedomím sa môžete oveľa pokojnejšie vybrať do divočiny a máte istotu, že sa odtiaľ vrátite v poriadku.

Dodávka Nissan NV Cargo X má dieselový motor s krútiacim momentom ideálnym pre jazdu cez náročný terén

Hoci ide o koncepčné vozidlo, Nissan NV Cargo X je v skutočnosti plne funkčná dodávka, ktorá bola testovaná na rozličných povrchoch, či už išlo o skalnatý terén alebo blatisté strže. Táto terénna dodávka bude prezentovaná počas autosalónu Chicago Auto Show, ktorý sa koná v polovici februára.