Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrické „sánky“ Re: Move ťahajú náklad po mestských uliciach

Elektrické „sánky“ Re: Move ťahajú náklad po mestských uliciach
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 10. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Začiatkom tohto roka spoločnosť Polestar, ktorá je vo vlastníctve automobilky Volvo, oznámila svoj zámer presunúť sa mimo elektromobilov do iných foriem čistej dopravy a predstavila koncepciu elektrického transportéra na prepravu tovaru po mestských oblastiach. Spoločnosť sa teraz obrátila na IAA 2021 v Nemecku s plne funkčným prototypom, ktorý so sebou prináša niekoľko nových podrobností o tom, ako by mala fungovať komerčná verzia takzvaných mestských „záprahov“.

Koncept elektrického nákladného vozidla Re: Move bol prvýkrát predstavený v marci a predstavoval vysoko praktický plochý dizajn, ktorý si priam žiadal naložiť krabice, tašky či iný náklad. Aj keď bol pôvodne uvedený s nosnosťou 275 kilogramov, jeho úžitková nosnosť sa teraz znížila na stále slušných 180 kilogramov. Re: Move si však zachováva tenký profil navrhnutý tak, aby vyhovoval väčšine cyklistických pruhov, a naprieč meria len 750 milimetrov.

Elektrický mestský transportér nákladu Polestar Re: Move.

Podvozok elektrického transportéra nákladu Re: Move je vyrobený z recyklovateľného hliníka a je vybavený elektrickým mechanizmom, ktorý umožňuje nakláňanie sa do rohov a tesný kruh otáčania menší 7 metrov. Odpružené zadné výkyvné rameno by malo jazdiť o niečo menej rušivo pre ľudí a položky na palube a kotúčové brzdy tiež získali väčšiu brzdnú silu.

Elektrický mestský transportér nákladu Polestar Re: Move.

Celé to poháňa 2,2 kWh batéria, pričom Re: Move má obmedzenú na maximálnu rýchlosť na 25 km / h v súlade so zákonmi o elektrických bicykloch mnohých jurisdikcií. Z bezpečnostných dôvodov je aj vždy zapnuté predné osvetlenie, a k dispozícii sú brzdové svetlá, klaksón a voliteľné smerové svetlá.

Elektrický mestský transportér nákladu Polestar Re: Move.

Re: Move je výsledkom spolupráce spoločnosti Polestar s výrobcom elektrobicyklov Cake, výrobcom hliníka Hydro, časopisom Wallpaper a nemeckým priemyselným dizajnérom Konstantinom Grcicom. V tejto chvíli nie sú k dispozícii žiadne údaje o maximálnom dojazde ani o cene alebo dostupnosti, ale návrhári pokladajú Re: Move za čistejšiu alternatívu k dodávkovým vozidlám v mestách alebo dokonca ako riešenie prepravy nákladu vo vidieckych oblastiach.