Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Internet vecí zefektívni a rozšíri služby súvisiace s monitoringom objektov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 10. 2017
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Možnosti IoT siete oslovili aj slovenskú bezpečnostnú službu Securiton, ktorá sa rozhodla rozšíriť portfólio svojich služieb.

Majitelia objektov tak napríklad môžu zveriť do rúk odborníkov svoju domácnosť, ktorá bude chránená nielen zo stránky fyzickej bezpečnosti, ale aj proti ďalším vplyvom, ako je vytopenie, požiar a iné.

„To čo teraz používame teraz sú možno jednoduché, jednoúčelové zariadenia, ktoré sú blízko našej brandže, ale potom sú tu ďalšie a ďalšie možnosti, ktoré nie možno úplne súvisia s bezpečnosťou, ale súvisia s technológiami. Jednou z našich činností je monitoring, bezpečnostný monitoring, ale aj technologický monitoring,“ hovorí pán Rudolf Bárta, Securiton.

Ak počas monitoringu nastane situácia, ktorá si vyžaduje určitú reakciu, napríklad vysoká teplota, únik vody alebo chybový stav u istej technológie, pracovníci operačného strediska vykonajú opatrenia podľa dohody s majiteľom objektu.

„Dokážeme v našich prijímacích technológiách v podstate monitorovať akýkoľvek stav a akýkoľvek alarmový alebo medzný stav, svojim spôsobom ľubovoľnej technológie,“ dodáva pán Rudolf Bárta, Securiton.

No a okrem operátorov sú k dispozícii aj pohotovostné hliadky, ktoré potom dokážu bezodkladne zasiahnuť priamo na mieste.

Možnosti IoT siete oslovili aj slovenskú bezpečnostnú službu Securiton, ktorá sa rozhodla rozšíriť portfólio svojich služieb.