Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Systém dvoch monitorov k notebooku prináša viaceré možnosti použitia

Systém dvoch monitorov k notebooku prináša viaceré možnosti použitia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 3. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť United Monitors of America vytvorila zaujímavý systém dvoch monitorov pre notebooky s názvom S2. Táto zostava sa vyznačuje hliníkovou konštrukciou, pripojením pomocou jedného kábla a možnosťou použitia v piatich rôznych konfiguráciách.

Systém S2 sa skladá z dvoch rozkladacích monitorov s rozlíšením 1080p, ktoré majú v základnom modeli S2 uhlopriečku 14 palcov a vo verzii S2 Pro uhlopriečku až 15,6 palca. Medzi nimi je priestor na umiestnenie obrazovky notebooku Mac, Windows alebo Android, hoci systém sa nemusí používať týmto spôsobom. Zostava S2 je totiž voľne stojaca a k notebooku je fyzicky pripojená len jedným káblom USB-C. Táto konštrukcia umožňuje používať S2jku v piatich konfiguráciách / režimoch.

Zostava dvoch monitorov pre notebooky S2.

V prvom rade je tu predvolený panoramatický režim, v ktorom dve obrazovky S2 obklopujú obrazovku notebooku. V režime 180º Flip sa jedna z týchto obrazoviek otočí za obrazovku notebooku smerom von, čo umožní ostatným ľuďom vidieť zobrazovaný obsah. Režim s jednou obrazovkou je podobný, hoci otočená obrazovka smeruje dovnútra, čím zostáva jej displej skrytý pred zrakom ostatných.

Zostava dvoch monitorov pre notebooky S2.

Ďalej je režim Triangle, v ktorom je systém S2 postavený oddelene od notebooku pripojeného káblom do trojuholníkového tvaru. To umožňuje ľuďom sediacim okolo stola vidieť jeho dve obrazovky z dvoch uhlov pohľadu. Nakoniec je tu režim Portrait, v ktorom je S2ja zložená tak, že používateľovi predstavuje jednu vertikálne orientovanú obrazovku.

Zostava dvoch monitorov pre notebooky S2.

Vo všetkých piatich konfiguráciách môžu obrazovky S2 duplikovať displej notebooku, môžu ho rozšíriť, alebo ho jedna môže duplikovať a druhá rozšíriť. Každá z obrazoviek má hrúbku 6 mm, pričom celok údajne váži približne 1,8 kg v prípade modelu S2 a 2 kg v prípade modelu S2 Pro. Na výber sú fialová, žltá, zelená, čierna a „krémová broskyňová“ farba.

Zostava dvoch monitorov pre notebooky S2.

Zostava dvoch monitorov pre notebooky S2 sa dá získať prostredníctvom podpory startup kampane na portáli Kickstarter. Základný model S2 je ponúkaný za 299 dolárov (okolo 275 euro). Jeho maloobchodná cena bola stanovená na 619 dolárov (asi 568 euro). Model S2 Pro má akciovú cenu 319 dolárov (približne 293 euro), s neskoršou maloobchodnou cenou 649 dolárov (po prepočte 596 euro). Dodávka by sa mala začať v júni tohto roku.