Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

reMarkable vkladá farby do najtenšieho e-papierového tabletu na svete

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pred štyrmi rokmi nórska spoločnosť reMarkable predstavila zaujímavý poznámkový tablet s obrazovou technológiou elektronického atramentu, no displej tohto zariadenia bol vtedy len monochromatický. Teraz sa výrobca pridal na stranu väčšej produktivity s novým 11,8-palcovým e-papierovým tabletom s výstižným názvom Paper Pro.

Poznámkový e-papierový tablet reMarkable Paper Pro je „navrhnutý tak, aby pomáhal kreatívnym pracovníkom zachytiť, zdokonaliť a pozdvihnúť ich myšlienky vo svete plnom rozptýlenia“. Prvou veľkou zmenou oproti predchádzajúcemu modelu reMarkable 2 je zväčšenie uhlopriečky displeja na 11,8 palca. Potom je tu nový na mieru vyrobený farebný displej Canvas Color, ktorý je založený na technológii E Ink Gallery 3. Displej pritom používateľom poskytuje deväť rôznych farieb na písanie a skicovanie. Farbiť sa dajú miešať a vrstviť, pričom pri čítaní ich displej zobrazuje tisíce.

Poznámkový e-papierový tablet reMarkable Paper Pro.

Displej sa môže tiež pochváliť rozlíšením 2 160 x 1 620 bodov s hustotou 229 bodov na palec. Textúrovaný povrch bol vylepšený pre ešte prirodzenejší pocit pri písaní. Zabudované odmietanie dotyku dlane eliminuje náhodné rozmazanie hneď v zárodku práce. A model Paper Pro je údajne zatiaľ najcitlivejšie zariadenie reMarkable, pričom spoločnosti sa podarilo znížiť oneskorenie len na 12 milisekúnd.

Poznámkový e-papierový tablet reMarkable Paper Pro.

Poznámkový e-papierový tablet je zabalený v hliníku a skle, pričom výrobca pridal aj nastaviteľné predné svetlo, aby používateľ mohol pokračovať v produktivite aj po zotmení bez toho, aby sa musel spoliehať na dostatočné okolité svetlo. Údajne ide aj o najtenšie zariadenie svojho druhu na svete, udávanou s hrúbkou len 5,1 mm.

Poznámkový e-papierový tablet reMarkable Paper Pro.

Kľúčové špecifikácie dopĺňa štvorjadrový procesor s taktovacou frekvenciou 1,8 GHz, ktorý je podporený 2 GB úspornej pamäte RAM a 64 GB interným úložiskom. Rovnako ako predtým sa e-poznámkový tablet dodáva s predinštalovaným balíkom užitočných šablón na zvýšenie produktivity. Obsahuje 5 030 mAh batériu s až dvojtýždňovou výdržou na jedno nabitie. A k dispozícii je dvojpásmové bezdrôtové pripojenie Wi-Fi a káblové pripojenie USB-C.

Poznámkový e-papierový tablet reMarkable Paper Pro.

Používateľ môže využiť dotykové pero Marker, no k dispozícii má aj voliteľnú klávesnicu Folio, ak radšej píše, než kreslí. Zariadenie automaticky šifruje súbory a pre pokoj na duši podporuje zabezpečené zavádzanie systému a ochranu prístupovým kódom.

Zariadenie reMarkable Paper Pro sa dá teraz objednať za cenu 579 USD (asi 524 EUR) so štandardným dotykovým perom Marker alebo za 629 USD (približne 569 EUR) s perom Marker Plus s funkciou gumy. Klávesnica Folio sa dá voliteľne dokúpiť. Tí, ktorí chcú používať mobilné / desktopové zariadenia s aplikáciou reMarkable, si budú musieť priplatiť 2,99 USD (asi 2,70 EUR) mesačne alebo 29,90 USD (v prepočte 27 EUR) ročne za predplatné Connect, ktoré zahŕňa neobmedzené cloudové úložisko, automatickú synchronizáciu a ďalšie funkcie.

Poznámkový e-papierový tablet reMarkable Paper Pro.