Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elite x2: Hybridný tablet špeciálne navrhnutý pre firmy

Elite x2: Hybridný tablet špeciálne navrhnutý pre firmy
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
1. 12. 2015
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť HP predstavuje zariadenie HP Elite x2 – hybridný tablet s výkonom plnohodnotného notebooku, ktorý bol navrhnutý špeciálne pre zamestnancov na cestách.

Elite x2 má úplne novú konštrukciu a je vyrobený z CNC-frézovaného hliníku s dôrazom na estetický dizajn. S hrúbkou necelých 8,1 mm váži tablet menej než jeden kilogram . Má vyklápací stojan v rozsahu 150 stupňov. Používatelia si tak môžu zariadenie nastaviť do polohy pre sledovanie displeja a písania na klávesnici. Poskytuje aj možnosť písania priamo na displeji. Zariadenie má 12-palcový (30 cm) Full HD displej s pomerom strán 3:2, ktorý sa automaticky prispôsobuje svetelným podmienkam.

HP, tablet, notebook, 2v1, hybridný tablet, Elite x2, Full HD, Active Pen , technológie, novinky, inovácie

Výkon je pre zamestnancov na cestách veľmi dôležitý, preto má Elite x2 dlhú výdrž batérie, operačný systém Windows 10, procesor Intel® Core™ M vPro™ šiestej generácie, ktorý je optimalizovaný pre vysoký výkon a nízku spotrebu elektrickej energie. Je vybavený technológiou úložiska SSD, ktoré ponúka extrémne tichú prácu bez ventilátorov a pohyblivých častí. Elite x2 umožňuje používateľom lepšie spolupracovať s kolegami a zákazníkmi vďaka prémiovému zvuku od Bang & Olufsen a nástroju HP Noise Reduction Software. Tie zaistia, že účastníci konferenčných hovorov sa budú počuť jasne a čisto.

Tak ako ostatné produkty z radu HP Elite, je aj tablet Elite x2 navrhnutý tak, aby prešiel testom MIL-STD. Vďaka tomu vydrží všetky situácie, ktorým môže byť vo firemnom prostredí vystavený. Odolnosť zariadenia zvyšuje aj displej Corning® Gorilla® Glass 4. Dva druhy hliníkovej zliatiny zabezpečia správnu rovnováhu medzi pevnosťou a hmotnosťou.

HP, tablet, notebook, 2v1, hybridný tablet, Elite x2, Full HD, Active Pen , technológie, novinky, inovácie

Tablet Elite x2 je vybavený portami s rozhraním Thunderbolt™ 3 a USB-A. Zariadenie tiež obsahuje voliteľný vstavaný 4G LTE modem, ktorý poskytuje pohodlné pripojenie prakticky kdekoľvek bez nutnosti zdieľania internetu . LTE modem Qualcomm® Snapdragon™ X5 založený na rozšírenej technológií od spoločnosti Qualcomm Technologies ponúka rýchlu a spoľahlivú konektivitu a podporuje všetky veľké 3G/4G siete.

Pre flexibilnú tvorbu obsahu na cestách je s Elite x2 štandardne dodávaný aj stylus HP Active Pen with App Launch. Stylus je založený na štandardnej technológii WACOM a má integrované tlakové senzory pre ovládanie hrúbky čiar pri písaní alebo kreslení na displej. Stylus obsahuje aj App Launch, programovateľné tlačidlo s rozhraním Bluetooth®, ktoré umožní rýchle spustenie OneNote alebo iných obľúbených aplikácií pre Windows.

HP, tablet, notebook, 2v1, hybridný tablet, Elite x2, Full HD, Active Pen , technológie, novinky, inovácie

K uspokojeniu potrieb širokého spektra koncových používateľov ponúka Elite x2 možnosť výberu z dvoch voliteľných podsvietených klávesníc v plnej veľkosti pre efektívnu tvorbu obsahu v podnikovom prostredí. Obe klávesnice vychádzajú zo zariadenia HP EliteBook Folio 1020 a sú vložené do pevnej hliníkovej základne. Výsledkom je ohybnosť, ktorá sa vyrovná tradičnému notebooku.

Klávesnica HP Advanced Keyboard obsahuje NFC senzor v touchpade a zabudovanú čítačku smart kariet pre bezpečnejšie prihlasovanie sa. Pri odpojení HP Advanced Keyboard sa zariadenie Elite x2 automaticky odhlási od domény pre zachovanie bezpečnosti dát. HP Travel Keyboard používateľom ponúka tenšiu klávesnicu a pri pridaní necelých 395 gramov váhy je stále plnohodnotnou klávesnicou s aktivačnou dráhou 1,5 milimetra a clickpadom pre vysokú produktivitu na cestách.

HP, tablet, notebook, 2v1, hybridný tablet, Elite x2, Full HD, Active Pen , technológie, novinky, inovácie

Zariadenie Elite x2 obsahuje tri voliteľné drôtové aj bezdrôtové dokovacie riešenia. Portom Thunderbolt 3 sa dá Elite x2 jednoducho pripojiť k dokovacej stanici HP Elite USB-C Docking Station pre pripojenie dvoch 2K monitorov alebo k doku HP Elite Thunderbolt 65W Dock pre pripojenie dvoch 4K monitorov.

Elite x2 je tiež možné pripojiť k dokovacej stanici HP Advanced Wireless Docking Station prostredníctvom technológie WiGig, ktorá umožňuje rýchlu bezdrôtovú konektivitu k sieti, monitorom a ďalším zariadeniam. A napájacia funkcia portu USB-C™ na zariadení umožňuje používateľom udržiavať tablet nabitý po celý deň, pričom môžu nabíjať aj svoje smartphony a iné príslušenstvo.

HP, tablet, notebook, 2v1, hybridný tablet, Elite x2, Full HD, Active Pen , technológie, novinky, inovácie

Zabezpečenie a možnosti správy patria medzi hlavné záujmy, ktoré sledujú vedúci IT spoločností, aby umožnili zamestnancom vyššiu mobilnú produktivitu. Práve preto je Elite x2 prvým tabletom, ktorý je vybavený unikátnou kombináciou zabezpečenia na úrovni BIOSu (integrované funkcie HP Sure Start), možnosťou správy vďaka softwaru HP Touchpoint Manager a možnosťou jednoduchej údržby na pracovisku.

Elite x2 má množstvo zabudovaných (nie dodatočne pridaných) bezpečnostných funkcií vrátane HP Sure Start with Dynamic Protection, HP Client Security, TPM čipu a voliteľných čítačiek otlačkov prstov alebo smart kariet, ktoré chránia zariadenie, dáta a identitu používateľa. Vďaka voliteľnému procesoru Intel Core™ M vPro™ môže IT oddelenie Elite x2 na diaľku zapnúť a spravovať ho prostredníctvom drôtových aj bezdrôtových sietí. K dispozícii sú samozrejme aj ďalšie hardvérové vylepšenia.

Tablet HP Elite x2 1012 by mal byť na Slovensku dostupný od februára 2016 za cenu od 999 € vrátane stylusu HP Active Pen with App Launch. Klávesnica HP Travel Keyboard môže byť dokúpená zvlášť za cenu 159 €.

Viac informácii o tablete Elite x2 nájdete na www.hp.com/go/elitex21012.

HP, tablet, notebook, 2v1, hybridný tablet, Elite x2, Full HD, Active Pen , technológie, novinky, inovácie

(Zdroj: Tlačová správa HP)