Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Hádzacia taktická kamera prenáša 360° panoramatické termálne snímky

Hádzacia taktická kamera prenáša 360° panoramatické termálne snímky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 9. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na výročnej konferencii americkej Národnej asociácie taktických dôstojníkov v Kansas City v štáte Missouri predstavila spoločnosť Bounce Imaging prvú 360° panoramatickú taktickú termovíznu kameru na svete, ktorá je určená pre armádu a orgány činné v trestnom konaní.

Pri ozbrojených zásahoch, situáciách s rukojemníkmi alebo iných incidentoch, pri ktorých je veľmi zlé vystrčiť hlavu za roh, si takzvané „hádzacie kamery“ určite našli svoje miesto na trhu. Tieto zariadenia, ktoré vyzerajú ako ťažké gumené kriketové lopty, sú pokryté šošovkami kamery a sú dostatočne odolné na to, aby sa dali kotúľať po podlahách, schodoch a hádzať cez okná, dokonca aj cez zatvorené.

Dajú sa tiež spustiť na lanku alebo pripevniť na koniec tyče. Spoločnosť Bounce Imagining dokonca predviedla, ako ich môže na strategické miesta umiestniť štvornohý robot spoločnosti Boston Dynamics s robotickou rukou (video si môžete pozrieť TU). Po umiestnení na stanovišti môžu tieto hádzacie kamery posielať späť obraz do digitálneho zariadenia, prenášať zvuky v oblasti a dokonca umožniť komunikáciu prostredníctvom obojsmerného zvukového spojenia.

Hádzacia taktická termovízna kamera Pit Viper 360.

Nová hádzacia kamera z dielne spoločnosti Bouncing Image, nazvaná ako Pit Viper 360, sa od ostatných líši tým, že nielenže posiela späť farebné alebo infračervené snímky, ale dokáže zachytiť a preniesť aj termálne snímky, ktoré dokážu zamerať objekty teplejšie alebo chladnejšie ako okolie, napríklad človeka alebo stroj, ktorý vytvára teplo alebo chlad.

Okrem toho spoločnosť Bouncing Image uvádza, že kamera nahrádza otočné motory a drahé sústavy kamier, ktoré sa bežne používajú na pokrytie veľkých plôch, šiestimi termovíznymi jadrami. Výstup z nich sa používa na vytvorenie úplného panoramatického pohľadu v reálnom čase so stabilizovaným videom a veľmi nízkou latenciou v balení s veľmi malými rozmermi, hmotnosťou a energetickými požiadavkami.

Hádzacia taktická termovízna kamera Pit Viper 360 bude k dispozícii na predaj budúci rok. Cena zatiaľ nebola zverejnená.

Paronamatická termálna snímka z hádzacej taktickej kamery Pit Viper 360.