Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Rekordná svetelná šou s dronmi Intel Shooting Star pre ZOH 2018

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
12. 2. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Drony Shooting Star od spoločnosti Intel sú špeciálne navrhnuté na usporiadanie veľkolepých svetelných šou. Na svojom najnovšom predstavení, počas slávnostného otvorenia tohtoročných zimných olympijských hier v Južnej Kórei, sa týmto malým lietajúcim strojom podarilo vytvoriť rôzne impozantné obrazce zo svetiel, ako napríklad snowboardistu vo vzduchu alebo ikonický znak olympijských hier.

Drony Intel Shooting Star sa prvýkrát dostali na scénu na začiatku roka 2016 a odvtedy sa stále zdokonaľujú. Prvý zápis v Guinnessovej knihe rekordov bol pre rekordný počet 100 súčasne lietajúcich dronov. Tento rekord Intel čoskoro sám prekonal s až 500 dronmi.

Ani tentoraz spoločnosť Intel nezaspala na vavrínoch a počas slávnostného otvorenia tohtoročných zimných olympijských hier v Južnej Kórei vypustila do vzduchu celkovo až 1 220 dronov Shooting Star. Nový rekord simultánneho letu priniesol naprogramované svetelné obrazce snowboardistov, olympijských kruhov a vtáka mávajúceho krídlami. Intel plánoval svetelnú šou ako súčasť živého prenosu, no kvôli logistickým zmenám bola šou pustená z vopred nahraného záznamu.

Až 1 220 dronov Intel Shooting Star vytvorilo veľkolepú svetelnú šou pre ZOH 2018 v Južnej Kórei.

Je teda jasné, že let ukázaný počas televízneho otváracieho ceremoniálu sa konal niekedy pred samotným ceremoniálom. Napriek tomu ide o svetový rekord a časovanie dronov bolo až neuveriteľne presné. 3ou poskytla príklad, ako môžu byť drony Intel Shooting Star využité organizátormi rôznych podujatí na spestrenie programu namiesto klasických ohňostrojov. Dron Shooting Star váži len 700 gramov a je vybavený LED diódami pre vytváranie úžasných vzorov na oblohe počas zložitých letových dráh v mimoriadne veľkom počte kusov vo vzduchu.

Až 1 220 dronov Intel Shooting Star vytvorilo veľkolepú svetelnú šou pre ZOH 2018 v Južnej Kórei.