Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Profesionálna čítačka čiarových kódov Opticon so systémom Android

Autor:
Rastislav Blažek
Zverejnené:
2. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pohyb tovaru je dnes na takej úrovni, že potrebuje samostatné vývojárske odvetvie na svoju optimalizáciu. Jedna z najstarších metód je označovanie čiarovým kódom. Dnešné čítačky pre skladový, či obchodný účel majú rôzne úrovne flexibility systému. No ale čo tak použiť operačný systém Android? Túto otázku si zrejme položili aj vo vývojárskom oddelení spoločnosti Opticon a vznikla čítačka čiarových kódov s názvom H-29.

Prvý čiarový kód bol patentovaný Normanom Woodlandom v USA už v roku 1952. Ten najskôr vychádzal z Morseovej abecedy, keď jednoducho čiarky a bodky natiahol smerom dolu do hrubých a tenkých čiar. Avšak predbehol svoju dobu, pretože čítačka týchto kódov bola obrovská. Použil totižto technológiu z kina, teda tú na digitálne odčítanie zvuku z filmového pásu svetlom.

Síce mu potom v IBM povedali, že o technológiu záujem nemajú, no jeho však zamestnali. Oplatilo sa, pretože v sedemdesiatych rokoch, keď boli technológie na vyššej úrovni, sa im systém podarilo uplatniť v maloobchodnom predaji. Výsledky boli také dobré, že v roku 1980 sa pridalo do systému vyše 8 000 obchodov. Dnes sú typy kódov rôzne, od klasických čiarových až po takzvané 2D kódy, z ktorých najznámejší je QR kód.

Čítačka čiarových kódov Opticon H-29 s operačným systémom Android.

Spoločnosť Opticon sa rozhodla priniesť trocha inovácie do segmentu firemných čítačiek čiarových kódov a vytvorila čítačku H-29. Je zariadenie vo veľkosti smartfónu so 4 palcovou dotykovou obrazovkou. Hlavný rozdiel oproti klasickému smartfónu je, že v spodnej časti zariadenia sa nachádzajú mechanické tlačidlá. Tie sú primárne číselné, kombinované s funkčnými.

Poďme však k tomu hlavnému a tým je operačný systém Android 6.0.1. Ten umožní aj veľmi špecifické fungovanie na vlastných platformách, takže napríklad firmy, ktoré chcú mať vlastné značenie, veľmi ľahko implementujú takúto aplikáciu do čítačky H-29. A aj keď zariadenie obsahuje skener čiarových kódov, má tiež integrovanú 8 megapixlovú kameru na prečítanie iných systémov značenia.

Čítačka čiarových kódov Opticon H-29 s operačným systémom Android.

Zariadenie disponuje aj NFC technológiou, Bluetooth a Wi-Fi. Zaujímavosťou je, že k zariadeniu môžete dokúpiť aj pero Stylus, čím viete rozsah použitia ešte zväčšiť. Samozrejmosťou je aj odolnosť voči vode, či prachu na úrovni IP65.

Ak máte teda menšiu prevádzku alebo skladovú sieť, zariadenie H-29 od Opticonu vám môže pomôcť nestratiť sa v skladových položkách.

Čítačka čiarových kódov Opticon H-29 s operačným systémom Android.