Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Insta360 Pro 2 nakrúca úchvatné stabilné 3D videá v 8K HDR

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
23. 8. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Profesionálni tvorcovia obsahu pre virtuálnu realitu majú vďaka novej 3D kamere Insta360 Pro 2 lepšiu možnosť ako ohúriť divákov svojimi 360 stupňovými zábermi. Nová kamera v guľovom tvare totiž zaznamenáva dianie okolo prostredníctvom šiestich objektívov v rozlíšení až 8K na jedno oko. Zábery v HDR farbách sú automaticky spájané dokopy a plynulé a neroztrasené snímanie zabezpečí stabilizácia FlowState.

360-stupňové videá sa objavujú už aj mimo aplikácií virtuálnej reality a 3D kamery poskytnú tvorcom filmovať zo všetkých smerov naraz, čo prináša zaujímavé zábery z miest, kde by sa inak kameraman s bežnou kamerou ani nedostal. Najnovšou pomôckou pre tvorbu takýchto videí je 3D VR kamera Insta360 Pro 2. Tá rozhodne nemá problém s rozlíšením, ako iné spotrebiteľské pokusy.

Kamera Insta360 Pro 2 sníma 360 stupňové videá v rozlíšení 8K HDR pri rýchlosti 30 snímok za sekundu, a to dokonca aj v stereoskopickom 3D.

Kamera dokáže totiž snímať v 8K, čiže v rozlíšení 7 680 x 3 840 obrazových bodov pri rýchlosti 30 snímok za sekundu, a to dokonca aj v stereoskopickom 3D. Rýchlosť snímania 60 snímok za sekundu sa dá tiež dosiahnuť v rozlíšení 7680 x 3840 no už nie v stereoskopickom režime. Super plynulých 60 snímok v tomto 3D režime však dosiahnete tiež vo veľmi vysokom rozlíšení, konkrétne 6 K. Video je snímané s technológiou spracovanie obrazu High Dynamic Range, teda HDR.

Insta360 Pro 2 sa môže pochváliť vlastnou technológiou FlowState pre stabilizáciu obrazu, ktorá pri nakrúcaní sleduje pohyb kamery minimálne v deviatich osiach, aby mohla elektronicky rušiť otrasy a vytvoriť plynulé zábery. Kamera v tvare gule váži len 1,6 kilogramu, takže by to s ňou nemal byť problém nakrúcať ani pri rýchlejšom pokluse. Zábery sa ukladajú na šesť microSD kariet a kamera ich automaticky spája do jedného videa na ďalšiu SD kartu.

Insta360 Pro 2 disponuje vlastnou stabilizáciou obrazu FlowState, ktorá pri nakrúcaní sleduje pohyb kamery minimálne v deviatich osiach

Používatelia môžu využiť nový systém diaľkového ovládania s prenosovým pásmom 5.18 GHz, ktoré poskytne stabilné monitorovanie záberov v rozlíšení 1080p do vzdialenosti až 300 od kamery zo zeme alebo až do 1 kilometra, ak je kamera vo vzduchu.

Tvorcovia 360 stupňového obsahu môžu po 3D VR kamere Insta360 Pro siahnuť, za predpokladu, že sú ochotní investovať 5 599 EUR. To za 8K HDR zábery vôbec nie je zlá cena, keďže profesionálne zariadenie v tejto oblasti stoja zvyčajne desiatky tisíc dolárov.

Nový systém diaľkového ovládania s prenosovým pásmom 5.18 GHz poskytne stabilné monitorovanie záberov v rozlíšení 1080p s vysokým dosahom.