Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

S platformou MPA si vytvoríte profi audio zariadenie na mieru

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
28. 3. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Stavebnice, ako je napríklad Lego, sa ľahko používajú a umožnia postaviť kreatívnym ľuďom, čo ich len napadne. Platforma MPA prináša podobnú možnosť pre ľudí, ktorí si chcú vytvoriť vlastné profesionálne audio zariadenie, prispôsobené podľa ich požiadaviek. Stačí k tomu skrutkovač.

Namiesto študovania katalógov s audio zariadeniami, ktoré sa čo najviac približujú k vašim potrebám, platforma MPA umožní používateľom, aby si vytvorili audio vybavenie presne podľa špecifických požiadaviek. Zariadenie sa dá neskôr prispôsobiť alebo zmeniť podľa ďalších potrieb. Aplikačne neutrálna platforma MPA sa skladá z vopred vyrobených elektrických a mechanických modulov nazývaných ako Tiles (dlaždice). Tie sú zostavované do blokov (Block) tak, aby poskytli nástroje na tvorbu hudby pre každého umelca.

Modulárna audio platforma MPA

„Dlaždice“ sú rozdelené do štyroch kategórií. Control Tiles obsahujú fadery, enkodéry a ďalšie ovládacie prvky. Audio Tiles sa postarajú o spracovanie zvuku, konverziu a sieťové a USB rozhranie, zatiaľ čo Connect Tiles umožňujú pripojenie vecí cez XLR, TRS, MIDI a tak ďalej. No a na koniec dlaždice Compute Tiles sa starajú o sieťovú konektivitu a spracovanie prostredníctvom softvéru GLUE, ktorý spája všetky komponenty dokopy. Ako náhle je blok kompletne postavený, môže byť pripojený k externému MIDI hardvéru.

Modulárna audio platforma MPA

Prvé dosky Maker a zostavy MakeKits majú byť k dispozícii od júna tohto roku. Hoci spoločnosť MakeProAudio nezverejnila zatiaľ ceny, predpokladá sa, že zostava MakeKit, ktorá bude obsahovať všetko potrebné, by mala stáť menej ako 200 EUR. Ďalšie moduly Audio, Control a Connect Tile budú dostupné neskôr v priebehu roka.

Modulárna audio platforma MPA