Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Vysokotlaková pištoľ EASY!Force Advanced pre pohodlné dlhé čistenie

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Profesionálne vysokotlakové čističe si dokážu poradiť aj s pevne priľnutou špinou, zvlášť ak sa vrátite s autíčkom z terénu. No počas dlhých pracovných intervalov používania sa môže dostaviť únava či až svalové vyčerpanie. Vývojári z nemeckého Kärcheru sa preto rozhodli navrhnúť novú ergonomickú vysokotlakovú pištoľ, ktorá by mohla zvýšiť komfort pri čistení rôznych povrchov a vďaka použitému materiálu toho aj dosť vydrží.

Vysokotlaková pištoľ EASY!Force Advanced je určená pre ovládanie vysokotlakových strojov Kärcher, či už ide o studenovodný alebo horúcovodný čistič. Pištoľ je pritom vyrobená z odolných materiálov tak, aby zvládla aj veľmi vysoký tlak.

„EASY!Force Advanced je navrhnutá tak, aby vydržala 300 barov a 155 stupňov Celzia. Má keramické komponenty, čo vlastne predlžujú životnosť päťnásobne voči konkurenčným pištoliam na trhu,“ hovorí pán Robert Mihály, Kärcher Slovakia.

Aby používateľ pištole pri práci pod vysokým tlakom nemusel vynakladať veľké úsilie, vývojári ju vybavili špeciálnou patentovanou spúšťou.

„Spúšť využíva spätný nárazový tlak vysokotlakového prúdu a tým vlastne je odbremenený prst, keď pracujete s tým strojom. Čiže pištoľ sa dá držať bez toho, aby ste museli spúšť nejako kŕčovito držať.“

Nemenej dôležité je aj to, ako je vyriešená ergonómia vysokotlakovej pištole. Tá by mala byť navrhnutá tak, aby používateľ držal ruku v správnej polohe a nedochádzalo k rôznym vykriveniam, ktoré môžu spôsobiť väčšiu únavu svalstva a vysokú záťaž na kĺby.

„Náš tím vývojárov testuje rozličné sklony tých pištolí a vlastne konzultujeme to s odborníkmi, ktorí nám radia, kde je najmenšia únava, v ktorom postoji a na základe toho sa pištoľ navrhne do toho správneho sklonu.“

V prípade vysokotlakovej pištole EASY!Force Advanced sa podarilo nastaviť tvar tak, že používateľ je schopný si prirodzene udržať správny postoj a jeho výkonnosť neklesá ani počas dlhých pracovných intervalov. Výrazne nižšiu záťaž na svalstvo počas práce s touto pištoľou potvrdzujú aj nezávislé testy.

„Pri vysokotlakovej pištoli Easy!Force Advanced je chrbtové svalstvo namáhané o 30 percent menej a na prstoch a predlaktí je to dokonca až 60 percent menej záťaže. Tieto testovania nám vykonala nezávislá testovacia agentúra v Nemecku, ktorá vlastne sledovala zaťaženie svalových skupín na rukách a takisto sledovala napríklad klipkanie očí, kde sa najskôr preukáže únava pri človeku.“

Okrem toho je vysokotlaková pištoľ EASY!Force Advanced vybavená aj ďalšou technológiou v podobe patentovaného závitu EASY!Lock. Ten používateľom pomôže zjednodušiť a najmä zrýchliť samotnú prácu s vysokotlakovým čističom v rôznych prostrediach.

„Môžu ľahšie vymieňať jednotlivé nástavce alebo napríklad napeňovaciu trysku.“

Samozrejme sa nezabudlo ani na bezpečnosť. O tú sa postará hlavná poistka, ktorá uzamkne celú vysokotlakovú pištoľ. Používateľ má však k dispozícii ešte jednu bezpečnostnú poistku. Tá je určená priamo pre spúšť pištole a môže ho v nečakaných prípadoch ochrániť počas práce s vysokotlakovým čističom.

„Vlastne bráni tomu, aby sa nespustila tá spúšť v prípade, že napríklad by padla dole na zem, na nejakú hranu, aby niekomu neublížila,“ vysvetľuje pán Robert Mihály, Kärcher Slovakia.

Pištoľ EASY!Force Advanced z dielne nemeckej spoločnosti Kärcher môže vďaka svojim inovatívnym technológiám výrazne znížiť únavu aj počas dlhšej práce so studenovodnými a horúcovodnými vysokotlakovými čističmi. K vyššiemu komfortu prispeje i špeciálny závit pre príslušenstvo a používatelia nepochybne ocenia i bezpečnostné prvky, či predĺženú životnosť samotnej pištole.