Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo má nové ľahké okuliare pre rozšírenú realitu

Lenovo má nové ľahké okuliare pre rozšírenú realitu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci je čínska spoločnosť Lenovo zrejme najviac známa svojimi počítačmi, neváha sa pustiť ani do odvážnejších projektov zo sveta virtuálnej reality a rozšírenej reality. Jej najnovším výtvorom sú okuliare pre rozšírenú realitu s názvom ThinkReality A6, ktoré sa dajú nosiť po dlhú dobu.

Vývojári z Lenovo navrhli okuliare pre rozšírenú realitu ThinkReality A6 tak, aby ich mohli nosiť pracovníci v rôznych oblastiach bez toho, aby počas pracovnej doby pociťovali ich nosením nejakú únavu. Okuliare založené na Android systéme majú preto prepracovaný štíhly dizajn a vážia celkovo iba 380 gramov. Ich nízka hmotnosť sa podarila dosiahnuť najmä presunutím niektorých elektronických komponentov, vrátane procesora Qualcomm Snapdragon 845, do samostatného modulu, ku ktorému sa pripájajú káblom. Modul s klipom sa dá zaseknúť o vrecko nohavíc alebo ho môže používateľ nosiť na opasku.

Okuliare pre rozšírenú realitu Lenovo ThinkReality A6.

Podobne ako iné zariadenia pre zobrazenie rozšírenej reality, aj nová A6-tka vkladá 3D grafiku a texty do reálneho sveta pred očami používateľa. Tieto prvky rozšírenej reality môžu pracovníkom poskytnúť pokyny, výstrahy a ďalšie informácie spojené s danou úlohou. Zorné pole je 40 stupňov a obsah v rozlíšení 1080p na jedno oko sa zobrazuje v pomere strán 16 : 9. Ovládací softvér pre zariadenie bol vytvorený prostredníctvom systémovo agnostickej platformy ThinkReality.

Podľa Lenovo disponujú okuliare RGB kamerou, ktorá používateľom umožní vykonať servis v teréne alebo asistovať na diaľku. Majú tiež úplné mapovacie a priestorové schopnosti, takže sa dá umiestniť 3D obsah v priestore a potom zostane tam, kde ho umiestnite. K ďalším funkciám patrí sledovanie pohybu hlavy a pohľadu používateľa, ovládanie gestami rukou, hlasové ovládanie a samostatný ručný ovládač.

Dostupnosť a cena nových okuliarov pre rozšírenú realitu Lenovo ThinkReality A6, ktoré boli prvýkrát ohlásené v máji tohto roku, by mala byť pravdepodobne oznámená v priebehu budúceho mesiaca.

Okuliare pre rozšírenú realitu Lenovo ThinkReality A6.