Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Dron RangePro X8 dokáže pracovať vo vzduchu viac ako 70 minút

Dron RangePro X8 dokáže pracovať vo vzduchu viac ako 70 minút
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci si drony našli využitie v množstve komerčných aplikácií, ich rozmach spomaľuje najmä výdrž batérie, ktorá sa bežne pohybuje okolo pol hodiny. No zmeniť to chce spoločnosť TerraView so svojim novým dronom RangePro X8, ktorý zvláda letové misie v dĺžke viac ako 70 minút na jedno nabitie batérie.

Dron RangePro X8 je navrhnutý hlavne pre priemyselné aplikácie, ako je napríklad mapovanie a kontrola. Hoci na prvý pohľad vyzerá ako kvadrokoptéra, v skutočnosti má súpravu ôsmich vrtúľ a motorov, po dvoch na každom zo svojich štyroch ramien. Dron s celkovou váhou 4,4 kilogramu je vybavený vysokokapacitnou 24 000 mAh / 532,8 Wh lítium-polymérovou batériou. Pod jeho nízku váhu aj napriek výkonnej batérii sa podpísala najmä konštrukcia tvorená hlavne z uhlíkových vlákien.

Dron TerraView RangePro X8.

Ak sa dron nepoužíva, dá sa zložiť a prepraviť v batohu na miesto určenia. Ako náhle sa však dostane do vzduchu, dokáže letieť maximálnou rýchlosťou až 90 km / h. Dron má pritom úžitkovú nosnosť 3 kilogramy. Vďaka 360 stupňovému antikolíznemu systému sa počas letu vie automaticky vyhýbať prekážkam na trase a RangePro X8 je tiež odolný proti dažďu v kategórii krytia IP43. Používateľ môže dron vybaviť radom prístrojov tretích strán, ako sú napríklad optické a tepelné kamery s otočnými závesmi, spolu s jednotkami LiDAR.

Dron TerraView RangePro X8.

Navyše má dron aj vlastnú integrovanú kameru, ktorá sníma v rozlíšení 4K pri rýchlosti 30 snímok za sekundu. Priamy prenos z tejto kamery sa k používateľovi prenáša v rozlíšení 1080p. Ten dron pilotuje v reálnom čase pomocou dodávaného rádiového diaľkového ovládača s dosahom až 4,8 kilometra. Pomocou sprievodnej mobilnej aplikácie pre operačné systémy iOS a Android sa dá dron tiež naprogramovať, aby autonómne sledoval vopred určenú letovú trasu.

Zatiaľ nebola oznámená ani cena ani dostupnosť nového dronu RangePro X8.

Dron TerraView RangePro X8.