Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ware využíva autonómne drony na sledovanie skladových zásob

Ware využíva autonómne drony na sledovanie skladových zásob
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
26. 10. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V posledných rokoch sa rôzne výskumné tímy zaoberali vývojom systémov, ktoré používajú lietajúce drony na sledovanie stavu zásob v skladoch. Nový systém Ware prináša jedinečný pohľad na rovnakú koncepciu, pričom sa už aj používa na viacerých miestach.

Systém Ware, ktorý vyvinula rovnomenná americká start-up spoločnosť, využíva autonómne kvadrokoptéry Skydio 2, ktoré si sami nabíjajú svoje batérie, keď sú zaparkované vo vyhradenej základni v priestoroch skladu. Podľa vopred naprogramovaného harmonogramu prác potom drony pravidelne vzlietajú a lietajú okolo naskladaných radov paliet, pričom sa pohybujú tam a späť a hore a dole. Po dokončení inšpekcie sa vracajú späť do základne.

Systém Ware využíva autonómne drony Skydio 2.

Počas letu každého dronu zaznamenáva integrovaná kamera snímky zo štítkov podobných QR kódom, ktoré sú umiestnené na každom regáli, spolu s čiarovými kódmi jednotlivých paliet naskladaných v regáli. Kódy zo štítkov a čiarové kódy sú jedinečné pre každý regál a paletu.

Video z kamery je spracovávané clodovým serverom, vďaka čomu systém Ware dokáže používateľom ukázať, ktoré palety sú na ktorých regáloch, a kde sa tieto regály nachádzajú v sklade. Keďže systém pozná aj obsah každej palety, je schopný sledovať, koľko z daných produktov sa v súčasnosti nachádza uložených v skladových priestoroch.

S pomocou dronov dokáže systém Ware presne sledovať aktuálne skladové zásoby.