Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Canon EOS R3 udrží rýchlo sa pohybujúce objekty v zábere

Canon EOS R3 udrží rýchlo sa pohybujúce objekty v zábere
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 6. 2021
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Už v apríli spoločnosť Canon vypustila niekoľko podrobností o svojej pripravovanej vlajkovej lodi bezzrkadlového fotoaparátu EOS R3. Teraz prichádza s ďalšími dôležitými špecifikáciami, vrátane vylepšeného automatického zaostrovania sledovania objektov a interného záznamu RAW videa.

Spoločnosť Canon toho veľa nepriniesla z pohľadu nových informácií o novom obrazovom full-frame CMOS snímači so spätným podsvietením, no teraz už je známe, že bude spolupracovať s obrazovým procesorom Digic X. Táto kombinácia umožní záznam videa vo formáte RAW pri rýchlosti až 30 snímok za sekundu, s plným sledovaním objektov AF / AE.

Odhalené bolo tiež aj to, že systém automatického zaostrovania fungujúci na základe umelej inteligencie, prináša vylepšenú detekciu tváre, očí, hlavy a zvieracích tiel, vrátane vtákov. Bude tiež môcť registrovať a sledovať aj automobily a motocykle, čo by mohlo byť užitočné pre fotoreportérov z motoristického športu. A tento systém automatického ostrenia bude schopný zaostrovať aj za zhoršených svetelných podmienok, a to až do –7 EV alebo nižšie.

Vlajková loď bezzrkadlového full-frame fotoaparátu Canon EOS R3.

V rámci videozáznamu je tu možnosť využívať rovnakú technológiu rozpoznávania objektov ako pri snímaní statických snímok a podpora technológie Canon Log3 by mala zaistiť „väčší dynamický rozsah a možnosti odstupňovania farieb“. Používatelia môžu tiež nahrávať prevzorkované videá v rozlíšení 4K alebo RAW videá na kartu CFexpress (fotoaparát má dva sloty, jeden pre karty CFexpress a druhý pre SD karty). Spoločnosť Canon však zatiaľ neodhalila rýchlosť snímania videa a všetky podporované rozlíšenia.

Vlajková loď bezzrkadlového full-frame fotoaparátu Canon EOS R3.

Ak je fotoaparát spárovaný s kompatibilnými objektívmi OIS, je možné dosiahnuť až osem krokov stabilizácie obrazu, horná koľajnica poskytuje napájacie a dátové funkcie pre nové príslušenstvo a fotoaparát R3 bude schopný synchronizácie s bleskami Speedlite, keď je aktívna elektronická uzávierka, čo podľa Canonu znamená, že „skreslenie rýchlo sa pohybujúcich objektov je prakticky vylúčené“.

Fotoaparát má dotykový LCD displej s možnosťou vyklápania pod rôznymi uhlami, vstavaný Etehernet port pre pripojenie do LAN siete a 5 GHz Wi-Fi pre vysokorýchlostný bezdrôtový prenos dát.

Vlajková loď bezzrkadlového full-frame fotoaparátu Canon EOS R3.

Nový model je údajne kompatibilný s aplikáciou Canon Mobile File Transfer, ktorá umožňuje pridávanie metadát k snímkam, pridávanie hlasových poznámok a odosielanie snímok zo smartfónu, ak nie je k dispozícii pripojenie Wi-Fi. Telo fotoaparátu je vyrobené zo zliatiny horčíka a je utesnené proti vnikaniu prachu a vody podľa rovnakých štandardov ako model DSLR fotoaparátu 1D.

A to je zatiaľ všetko. Dúfajme, že ďalšie informácie o produkte doplnia celkový obraz a poskytne už aj očakávané ceny a dostupnosť.

Vlajková loď bezzrkadlového full-frame fotoaparátu Canon EOS R3.