Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Priestorové displeje novej generácie umožnia prácu bez VR okuliarov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2024
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Looking Glass Factory uviedla dva nové priestorové displeje pre kreatívnych profesionálov, „ktorí požadujú špičkové vizualizačné nástroje na vývoj, prezentáciu a interakciu s 3D digitálnymi obrázkami, videom a aplikáciami v reálnom čase“.

Tam, kde displej Go, ktorý bol predstavený minulý rok, priniesol domácim používateľom 3D obraz v kompaktnom balení bez potreby VR okuliarov, nové 16-palcové a 32-palcové priestorové (holografické) displeje by si mohli nájsť uplatnenie na pracoviskách dizajnérov, inžinierov, pedagógov, výskumníkov, zdravotníkov a ďalších profesionálov.

Priestorový displej Looking Glass 32.

„Videli sme toľko priemyselných odvetví a jednotlivcov, ktorí ťažili z našich priestorových displejov, ktoré je možné zobraziť v skupine,“ povedal Shawn Frayne, generálny riaditeľ, Looking Glass Factory. „Kreatívy, ktoré posúvajú hranice digitálneho vyjadrenia. Dizajnérske štúdiá vytvárajúce novú generáciu produktov. Múzeá prinášajúce artefakty späť do života. Obchodníci vytvárajú magické, pohlcujúce momenty značky. Študenti medicíny sa učia prakticky s realistickou anatómiou. Výskumníci skúmajúci bunkové liekové terapie. Všade spoločnosti vytvárajú novú generáciu XR zážitkov s použitím displejov Looking Glass a nové 16-palcové a 32-palcové displeje len posilnia ich schopnosť robiť to.“

Priestorový displej Looking Glass 16.

Uvádza sa, že 16-palcový priestorový OLED displej Looking Glass 16 sa môže pochváliť rozlíšením 3 840 x 2 160 pixelov pri 60 Hz. A to v pozorovacej zóne, ktorá siaha až do 150 stupňov. Existuje podpora pre viac ako miliardu farieb naprieč holografickými snímkami, videami a 3D aplikáciami. Skupinové sledovanie jednej 3D scény je možné vysielaním 45 až 100 zobrazení súčasne a displej možno použiť so senzormi / perifériami na bezdotykové ovládanie gestami.

Priestorový displej Looking Glass 32.

Displej s orientáciou na šírku alebo výšku sa dodáva s káblom HDMI na pripojenie k zdrojovému počítaču a obsahuje doplnky pre platformy Unity, Unreal, Blender, WebXR a importér 3D modelov, spolu so súpravou SDK pre vývojárov. Je kompatibilný s držiakom VESA pre ľudí, ktorí uprednostňujú čistotu svojho pracovného stola. Je už k dispozícii na predbežnú objednávku za počiatočnú cenu 4 000 USD (približne 3 691 EUR). Výrobca teraz ponúka displej v limitovanej ponuke so zľavou 1 000 USD (asi 923 EUR).

Priestorový displej Looking Glass 32.

32-palcová verzia má cenu a dostupnosť na vyžiadanie a veľa zdieľa so svojím menším súrodencom, no podporuje vstupné rozlíšenie až 7 680 x 4 320 pixelov a je pripojená k zdroju cez DisplayPort. Tento model je možné dokúpiť aj s počítačom Intel NUC9I7QNB s 16 GB RAM, 250 GB SSD úložiskom a GPU Nvidia RTX 3090 Turbo.