Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Webová kamera Hello zjednoduší videokonferencie v rozlíšení 4K

Webová kamera Hello zjednoduší videokonferencie v rozlíšení 4K
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
22. 8. 2016
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Existuje množstvo služieb, ktoré nám ponúkajú spôsoby ako navzájom komunikovať a spolupracovať prostredníctvom hlasovej alebo video konferencie. Slúžia nám k tomu rôzne zabudované či externé web kamery, no spoločnosť Solaborate vidí tento spôsob ako nemotorný a chce zjednodušiť proces skupinového video hovoru naprieč rôznymi platformami vďaka novej webovej kamere s názvom Hello.

Webová kamera Hello je navrhnutá tak, aby sa dala pripojiť k akémukoľvek televízoru prostredníctvom portu HDMI. Kamera je vybavená senzorom pre vysokú kvalitu obrazu v rozlíšení 4K, zabudované mikrofóny pomáhajú detegovať jednotlivé hlasy účastníkov videokonferencie a pre hladký beh celého systému disponuje štvorjadrovým procesorom.

Webová kamera Hello prináša zjedodušenie pre videokonferencie v 4K rozlíšení

K dispozícii je širokouhlý objektív s rozsahom 130 stupňov, ktorý je možné nakloniť nahor alebo nadol, aby sa do záberu zmestili všetci účastníci video hovoru. Mikrofóny by údajne mali rozpoznávať aj hlasové príkazy používateľa. Webová kamera Hello má v sebe navyše zabudované detektory pohybu, vďaka ktorým môže zariadenie slúžiť aj ako bezpečnostná kamera, ktorá zašle majiteľovi upozornenie v prípade zaznamenania pohybu v priestore, kde je umiestená.

Webová kamera Hello má širokouhlý objektív s rozsahom 130 stupňov

Sprievodná aplikácia a webový portál umožní používateľom sa zapojiť do videokonferencie zo štandardných webových kamier, notebookov, smartfónov a tabletov. Obrazovka z počítača alebo z mobilného zariadenia sa prostredníctvom Wifi alebo Bluetooth pripojenia zrkadlí pre všetkých zúčastnených na obrazovku televízora. Hovory sa dajú rýchlo presúvať medzi televízorom a zariadením jednoducho rýchlym pohybom prsta na dotykovej obrazovke.

Webová kamera Hello poskytne videokonferenicu cez pripojený televízor

Spoločnosť Solaborate pre svoju webovú kameru Hello hľadá finančné prostriedky prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter. Pôvodný cieľ 30 000 dolárov bol rýchlo prekonaný a hoci do skončenia kampane zostáva ešte viac ako dva týždne, už teraz sa vyzbieralo cez 225 000 dolárov. Všetky zľavy za rýchlu objednávku sú už dávno preč, a kamera sa dá teraz získať za sumu 189 dolárov.

Webová kamera Hello prepája do videokonferencie množstvo zariadení