Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Konvertibilné zariadenie Xiaomi Book S cieli na mobilných pracovníkov

Konvertibilné zariadenie Xiaomi Book S cieli na mobilných pracovníkov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
24. 6. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Xiaomi sa chce so svojím prvým konvertibilným zariadením 2 v 1 postaviť konkurenčnému zariadeniu Microsoft Surface. Xiaomi Book S je navrhnuté na produktivitu na cestách, poháňa ho procesor Snapdragon, beží na ňom operačný systém Windows 11 a môže byť vybavený voliteľnou klávesnicou pre dosiahnutie práce ako na plnohodnotnom notebooku.

Konvertibilné zariadenie 2v1 Xiaomi Book S sa v podstate dodáva ako tablet s operačným systémom Windows 11. Má telo vyrobené z horčíkovej zliatiny, ktorého hrúbka je 8,95 mm, a môže sa pochváliť 12,35-palcovým dotykovým LCD displejom, ktorý je pokrytý ochranným sklom Corning Gorilla Glass 3 pre lepšiu odolnosť na cestách.

Konvertibilné zariadenie 2v1 Xiaomi Book S.

Tento displej s pomerom strán 16:10 a rozlíšením 2 560 x 1 600 pixelov má obnovovaciu frekvenciu 60 Hz, disponuje nastaviteľným jasom 500 nitov a podporuje 100 % farebnej škály DCI-P3.

Zariadenie poháňa 7 nm 64-bitový mobilný čipset Snapdragon 8cx Gen 2 od spoločnosti Qualcomm s osemjadrovým procesorom Kryo a integrovanou grafikou Adreno 680. Systémovú podporu poskytuje 8 GB pamäte LPDDR4X RAM a 256 GB úložisko SSD, plus slot na kartu TF pre rozšírenie úložiska, ak je to potrebné.

Konvertibilné zariadenie 2v1 Xiaomi Book S.

K dispozícii je 5-megapixelová webová kamera a dva mikrofóny na online stretnutia, pričom mikrofóny podporujú technológiu potlačenia ozveny a šumu Aqstic ECNS od spoločnosti Qualcomm. A na zadnej strane zariadenia je v jednom rohu umiestnený 13-megapixelový fotoaparát. Zvukový výstup je zabezpečený cez vstavané 2-wattové reproduktory alebo 3,5 mm konektor pre slúchadlá.

Na premenu konvertibilného zariadenia Book S na malý notebook je možné si zaobstarať voliteľnú klávesnicu, ktorá je vybavená podsvietenými klávesmi so zdvihom 1,3 mm a veľkým trackpadom. V tomto režime umožňuje stojan na zadnej strane zariadenia 2v1 nastaviť displej do použiteľného uhla. Ako voliteľný doplnok je k dispozícii aj inteligentné pero napájané batériou, ktoré má 4 096 úrovní prítlaku a vzorkovaciu frekvenciu 240 Hz na písanie a kreslenie s nízkou latenciou.

Konvertibilné zariadenie 2v1 Xiaomi Book S.

Model Book S je ďalej vybavený jediným portom USB-C na nabíjanie aj výstup obrazu v rozlíšení 4K UHD na externý monitor. Bezdrôtové pripojenie má podobu Bluetooth 5.1 a Wi-Fi 802.11ac. Integrovaná batéria sľubuje až 13,4 hodiny používania na jedno nabitie, pričom rýchle nabíjanie je možné z dodanej 65-wattovej nabíjačky GaN.

Xiaomi Book S sa začne čoskoro predávať za cenu 699 EUR.

Konvertibilné zariadenie 2v1 Xiaomi Book S.