Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prehľadné dvojposchodové monitory pre flexibilné zobrazovanie na stole

Prehľadné dvojposchodové monitory pre flexibilné zobrazovanie na stole
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
18. 8. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Mobile Pixels predstavila svieži a veľmi prehľadný prístup k nastaveniu viacerých monitorov na pracovnom stole. Dva 24-palcové monitory Geminos X sa pritom vertikálne rozložia na ergonomickom stojane so zabudovanou webovou kamerou, zvukovým systémom a jediným káblom pripojenom k počítaču.

Výhodou tohto usporiadania je ušetrený priestor na pracovnom stole, ktorý by inak zaberal druhý monitor. Geminos X môže na stole ležať naplocho, keď sa nepoužíva, a rozkladá sa, aby používateľ získali dve na sebe položené obrazovky na ploche stola, ktorú zaberá jeden monitor. Obe obrazovky sa môžu rozložiť naplocho alebo sa dá spustiť spodná obrazovka tak, aby bola naklonenú k tvári používateľa. Vývojárom sa pritom podarilo nastaviť monitory tak, aby medzi nimi bola čo najmenšia medzere.

Duálne monitory Geminos X.

Každá obrazovka má rozlíšenie 1440p, obnovovaciu frekvenciu až 75 Hz a maximálny jas 300 nitov. Webová kamera má zase rozlíšenie 1080p a dá sa naklopiť, takže používateľ môže obrazovky nastaviť na plnú výšku a nechať kameru pozerať sa na neho zhora.

Duálne monitory Geminos X.

Duálne monitory Geminos X sa môžu k počítaču pripojiť jedným káblom alebo dvoma a základňa má v sebe aj hromadu praktických portov. K dispozícii sú dva porty USB-A, dva porty USB-C (so 100-wattovým priechodným nabíjaním), Ethernet, dva porty HDMI, sloty na karty TF a SD a 3,5-mm audio jack pre prípady, keď používateľ nechce použiť 4-wattový vstavaný stereo zvukový systém.

Duálne monitory Geminos X.

V prípade záujmu sa dá systém dvoch monitorov Geminos X získať podporou už zafinancovanej startup kampane na portáli Kickstarter v sume 499 dolárov. Dodávky prvých kusov pre podporovateľov kampane sú naplánované na október 2022.

Duálne monitory Geminos X.