Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Praktický firemný notebook so sekundárnym dotykovým displejom

Praktický firemný notebook so sekundárnym dotykovým displejom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
19. 9. 2022
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Lenovo pridala do druhej generácie notebooku ThinkBook Plus vonkajší e-ink displej, ktorý dopĺňa hlavnú LCD obrazovku. Aj najnovšiemu modelu vývojári dopriali ďalší displej, tentoraz je to však 8-palcový dotykový displej navrhnutý pre multitasking, ktorý je umiestnený napravo od klávesnice.

Firemný notebook Lenovo ThinkBook Plus Gen 3, ktorý bol prvýkrát odhalený na veľtrhu CES 2022, má v porovnaní s druhou generáciou oveľa väčší hlavný displej s uhlopriečkou 17,3 palca. Displej má rozlíšenie 3 072 x 1 440 pixelov, s obnovovacou frekvenciou 120 Hz, jasom 400 nitov a technológiou Dolby Vision.

To umožnilo zväčšiť spodnú plochu notebooku, no namiesto inštalácie numerickej klávesnice vpravo od klávesnice a trackpadu sa spoločnosť Lenovo rozhodla osadiť 8-palcovú (800 x 1 280 pixelov) sekundárnu obrazovku s jasom 350 nitov, ktorá je určená na zvýšenie produktivity a uľahčenie multitaskingu.

Firemný notebook Lenovo ThinkBook Plus Gen 3.

Táto viacdotyková zóna veľkosti malého tabletu môže hostiť často používané ikony aplikácií, presúvať chaty z hlavného displeja nadol počas videokonferencií, rozširovať oblasti na úpravu dokumentov, zobrazovať čiastkové nástroje pre podporované aplikácie, zrkadliť obrazovku spárovaného smartfónu, slúžiť ako praktická kalkulačka pri používaní finančných aplikácií a tabuliek alebo pomáhať pri vytváraní obsahu pomocou integrovaného digitálneho pera. Mala by tiež ponúkať pohodlnejšie písanie, ako keď sa načiahnete k hlavnému displeju.

ThinkBook Plus Gen 3 pracuje s operačným systémom Windows 11 Pro a obsahuje procesor Intel Core i7-12700H 12. generácie, spolu s integrovanou grafikou Iris X a podporou až 32 GB operačnej pamäte LPDDR5 a 1 TB úložiska SSD.

Firemný notebook Lenovo ThinkBook Plus Gen 3.

Notebook je vybavený portom Thunderbolt 4, USB-C a portom USB typu A, ako aj HDMI a 3,5 mm kombinovaným konektorom pre slúchadlá / mikrofón. Nechýbajú ani bezdrôtové technológie Bluetooth 5.2 a Wi-Fi 6E. V hornom rámčeku hlavného displeja sa nachádza Full HD infračervená kamera s krytkou na ochranu súkromia. Dva reproduktory Dolby Atmos so zvukom vyladeným spoločnosťou Harman Kardon by mali zabezpečiť slušné mobilné počúvanie hudby.

Tretia generácia sa chváli až 11 hodinami prevádzky na jedno nabitie zo 70 Wh batérie na základe benchmarku MobileMark 2018, hoci skutočná výdrž batérie v každodennej prevádzke bude pravdepodobne oveľa kratšia. Podporované je aj rýchle nabíjanie.

Nový firemný notebook Lenovo ThinkBook Plus Gen 3 je už k dispozícii za cenu od 1 679 EUR.

Firemný notebook Lenovo ThinkBook Plus Gen 3.