Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Seriál: Ako pomáha Microsoft Office 365 - 4. časť

Seriál: Ako pomáha Microsoft Office 365 - 4. časť
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
23. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Kto z bežných používateľov by aspoň raz neskúsil Excel, Word či PowerPoint. Zvlášť, na školách. Či sú to už diplomové práce, štatistické výpočty alebo školské prezentácie. Jednoducho, asi by sme si len ťažko vedeli predstaviť vytvoriť projekt nejako inak ako pomocou moderných softvérových nástrojov. Kancelárske aplikácie sú však už dávno veľmi dobre udomácnené aj vo firemnom prostredí. No a keď Microsoft pred pár rokmi predstavil aj cloudovú verziu Office, s prívlastkom 365, prinieslo to doslova revolúciu do kancelárií.

Microsoft Office 365, súbor nástrojov, v modernom zdieľanom prostredí. Čoraz viac firiem dnes využíva ukladanie údajov na jedno miesto, na jeden dátový server. Táto centralizácia však priniesla vysokú efektivitu nielen pre pracovné teamy, ale aj vo vzťahu k zákazníkom. Aj preto sa nástroje Microsoft Office 365 už rozrástli o ďalšie.

Či je to WORD, EXCEL alebo PowerPoint, kde sú súbory zdieľané medzi viacerými používateľmi, rovnakej myšlienky sa chytil aj nástroj Microsoft Bookings. Ako už vyplýva z názvu, ide o rezervačný systém, ktorý zdieľa jedinú databázu termínov. Aj pre menšie firmy je to možnosť ako si veľmi jednoducho nastavovať stretnutia. Napríklad aj v profesiách ako je lekár, kaderník, masér či autoservis.

microsoft office 365

Podľa Michala Brčáka zo Slovak Telekomu, Bookings tento proces manažovania stretnutí veľmi zjednodušil. Slovak Telekom ho využíva aj pre interné účely, keď napríklad nejakí firemní zákazníci majú záujem sa dohodnúť na stretnutí na pobočke. Veľmi to urýchľuje a zjednodušuje objednávanie termínov. Práve ten potenciálny zákazník vidí, ktoré sú ešte voľné časové sloty a ktoré nie, dopĺňa Brčák.

Táto funkcionalita Office 365 sa dá veľmi jednoducho prepojiť aj s existujúcou stránkou firmy. Microsoft pritom službu nastavil tak, aby bola plne integrovateľná. A tak každý, kto má záujem, si môže veľmi jednoducho nastaviť možnosť objednávania svojich vlastných služieb a taktiež aj riadiť kapacity prevádzky. Napríklad služby čašníkov, či upratovačiek.

microsoft office 365

Celkovo pritom integrátor týchto riešení, Slovak Telekom, zaznamenáva v súvislosti s celým balíkom Microsoft Office 365 kladné reakcie.

“Máme viacero pozitívnych skúseností s implementáciou riešenia pre menšie a pre väčšie firmy. Keď teraz môžem uviesť nejaký príklad, v jednej menšej spoločnosti sme práve pomáhali nastaviť a rozbiehať takéto riešenie. Ich hlavnou potrebou bolo práve zjednotiť komunikáciu v rámci firmy, pretože využívali viacero nástrojov na tú komunikáciu a následne sa potom tie informácie strácali, prípadne nikto nevedel, kde má tieto informácie nájsť. Vďaka nasadeniu nových nástrojov má už táto firma v súčasnosti len jeden komunikačný kanál, prostredníctvom ktorého vie komunikovať a každý vie, kde nájde všetky tie aktuálne verzie ich súborov.”

A celkový výsledok? Tok informácií sa v danej firme urýchlil, prestali sa strácať dôležité informácie a zamestnanci sú oveľa šikovnejší, spokojnejší a produktívnejší.