Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Seriál: Ako pomáha Microsoft Office 365 - 5. časť

 Seriál: Ako pomáha Microsoft Office 365 - 5. časť
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
30. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Môžu aj ľudia v kanceláriách zvýšiť svoju efektivitu pri výkonoch? Ak im v tom niečo pomôže, tak určite. Rozhodne je to výzva pre moderný súbor nástrojov s názvom Microsoft Office 365. Jeho prednosťou je práve zdieľanie informácií a ich centralizácia na jedno miesto. Zároveň prináša nástroje na efektívnu a promptnú komunikáciu, ktorá môže dokonca zrýchliť niektoré biznis rozhodnutia.

Keď sa v roku 2011 objavil Microsoft Office 365, nie každý ocenil nový prístup výrobcu. Najmä z pohľadu licencií, keďže nastúpil systém, pri ktorom sa zo softvéru stala služba. Služba, za ktorú treba zaplatiť každý mesiac a nie len jednorazovo. Dnes už na tomto princípe funguje viacero softvérových služieb a vyzerá to tak, že trh si už na tento novodobý model pomaly zvykol.

Hlavnou výhodou je najmä to, že sa o aktualizáciu aplikácii už netreba starať a dáta sú na jednom mieste, prístupné odkiaľkoľvek. V modernom duchu už začali fungovať väčšie firmy a postupne sa k nim pridávajú aj menšie.

microsoft office 365

“Tok informácií vo firme sa vplyvom moderných nástrojov urýchlil. Prestali sa akoby strácať dôležité informácie a unikať pozornosti používateľov. Zamestnanci sú oveľa šikovnejší, spokojnejší a produktívnejší“, hovorí Michal Brčák zo Slovak Telekomu.

V minulosti sa tak stávalo, že isté informácie boli vo firme k dispozícii len u daného obchodného zástupcu. V súčasnosti sa však informácie dajú pomocou Microsoft Office zdielať nielen medzi obchodnými zástupcami, ale oveľa rýchlejšie sa k nim dostane aj ich nadriadený a taktiež aj podporné zložky. Znamená to, že aj ostatní tak môžu pomôcť napríklad novému obchodnému zástupcovi pripraviť ešte kvalitnejšie ponuky, v ešte rýchlejšom čase a všetci tak majú prehľad aj o vývoji konkrétnych zákazníkov.

microsoft office 365

Rovnako teda platí, že služby Office 365 dokážu prispieť aj k oveľa rýchlejšej spolupráci medzi rôznymi pobočkami v rámci jednej firmy.

K dispozícii je tiež nástroj SharePoint,  v ktorom sú informácie zdieľané napríklad cez spoločný intranet.

Iný nástroj s názvom FLOW môže zasa pomôcť v tom, že po nastavení, prináša možnosti spracovania rôznych formulárov. Využiť to môžu nielen poisťovne, prieskumné agentúry či servisy, ale mnohé ďalšie odvetvia. Ak teda firma prejde na štandardizované formuláre a údaje sa budú zadávať vo veľmi konkrétnych vstupoch, v štandardnom formáte, tak sa rýchlosť spracovávania formulárov a žiadostí výrazne zvýši, dokonca z niekoľkých dní, ktoré to predtým mohlo trvať, na spracovanie v priebehu hodín, vysvetľuje Michal Brčák z Telekomu. Tým, že táto služba využíva cloudové funkcionality, tak zároveň je ľahko integrovateľná aj do iných nástrojov a taktiež umožňuje využívanie iných nástrojov, priamo v službe Office 365.

microsoft office 365

Integráciu rôznych riešení Microsoft Office 365 si za svoju zobral aj Slovak Telekom. Jeho odborníci tak pomáhajú firmám spustiť nové moderné riešenia, ktoré v konečnom dôsledku zrýchlia procesy, prácu a takýmto efektívnejším prístupom potešia v prvom rade klientov.