Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Microsoft Teams - efektívny nástroj pre modernú prácu z domu

Microsoft Teams - efektívny nástroj pre modernú prácu z domu
Autor:
Ľubo Straka
Zverejnené:
8. 4. 2020
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Práca z domu je dnes zrejme jedno z najskloňovanejších slovných spojení. Aby však mohla fungovať naozaj efektívne, sú k tomu potrebné aj vyspelé nástroje. Už dlhšiu dobu je v tomto smere k dispozícii podpora od Microsoftu, v podobe ich softvéru s názvom TEAMS. Ako však vznikol a čo všetko je za ním?

Rôzne situácie dnes privedú ľudí k tomu, aby sa začali zaoberať myšlienkou práce z domu. V bežnom živote je to napríklad materská dovolenka, či dlhodobejšia domáca hospitalizácia. Vo výnimočných prípadoch aj izolácia vo forme karantény, aj počas svetovej pandémie ochorenia COVID-19. Samozrejme využitie online nástrojov pre spoluprácu si môže vyžiadať aj vzdialený pracovný pobyt od sídla firmy, či služobná cesta. Vďaka internetu, teda najväčšej verejnej počítačovej sieti, a účinným počítačovým programom nič nemusí byť náročné. Myšlienku vzdialenej spolupráce sa spoločnosť Microsoft snažila naplno rozvinúť práve v inovatívnom nástroji TEAMS.

microsoft teams telekom covid-19

Zaujímavosťou je, že nástroj vznikol vo firme na základe interného hackathonu. Už v polovici marca 2017 s ním pritom Microsoft vyšiel aj na svetlo sveta. Za všetkým bola výzva dostať nové funkcionality do známeho nástroja Skype For Business.

microsoft teams telekom covid-19

Postupne program TEAMS nahradil aj nástroj Microsoft Classroom. A tri roky od jeho spustenia, v marci 2020, práve v čase svetovej pandémie, ho denne využíva už viac ako 44 miliónov používateľov.

Program prináša naozaj rozsiahlu funkcionalitu a spája množstvo obľúbených nástrojov, ktoré poznáme v samostatnej podobe. Napríklad instant messaging, telefonovanie cez internet, ale aj video konferencie.

microsoft teams telekom covid-19

TEAMS však dokáže komunikovať aj s používateľmi na reálnom telefónnom čísle. Dnes je už k dispozícii klientska aplikácia naozaj pre takmer každú platformu operačného systému. Či je to Windows, MacOS, iOS, Android ale aj Linux. No a popri tom má aj svoje webové rozhranie, vďaka ktorému je teda dostupný aj na takmer všetkých zariadeniach, ktoré majú prehliadač internetu.